Няма по-голям успех от това някой да те обича

Ето един интересен социален експеримент, проведен в университета Страйър. Една група хора оценяват успеха си по скала от 1 до 10.
Повечето са недоволни от начина, по който се справят. Оценяват напредъка си като "незначителен" и "посредствен". Споделят, че не работят работата, която искат, чувстват се несигурни и съдени от другите.

 


Оказва се обаче, че хората, с които живеем, които ни познават и обичат, ни оценяват различно. На практика те предефинират понятието "успех". Експериментът показва, че парите, кариерата, представителното CV, голямата къща, новата кола - това е само част от историята, външната обвивка. Безспорно в материалистичтно общество като нашето, те са важни. Но може би много по-важно е как са чувстваме ние и дали между нас и другите има близост, топлота и обич.
Когато някой ни обича, той ни цени и оценява нашите достойнства. А това разширява понятието "успех", доближавайки го до идеята за споделеност, признание и щастие. Щастие от това да даваш и да получаваш.
Експериментът и видеото са създадени от А Plus - фондация, създадена от актьора Аштън Къчър, чиято цел е да подвига важни обществени теми и да насърчава разказването на истории, насърчаващи положителната промяна.