Част от причините днешните връзки да са нетрайни е, че главното, което търсим, е комфорт. Чувстваме се ангажирани с някого, само докато в отношенията ни царят хармонията и любовта. Но щом еуфорията си отиде, връзката приключва. Ето и част от факторите, които влияят върху отношенията между мъжете и жените днес.

Не сме досаттъчно подготвени

Много често ние просто сме неподготвени за компромисите или за това да жертваме себе си и да обичаме просто така, без условия. Не умеем да чакаме, искаме всичко сега, веднага. Самите ние не даваме да чувствата си да се развият, вкарвайки ги в най-различни рамки.

Бъркаме любовта с други чувства

Когато казваме, че искаме да срещнем половинката си, понякога имаме предвид човек, с когото да излизаме по клубове, а не такъв, който да държи ръката ни в мигове на дълбока печал. Не обичаме да скучаем, загова търсим човек, който да превърне живота ни в приключение. А после се оказваме неподготвени да продължим връзката, когато дойде онзи миг, в който влюбеността и взаимната симпатия отстъпват място на по-дълбоки чувства.

Оставяме битът да ни погълне

Живеем толкова забързано, че не ни остава време и място за любовта, докато преследваме други неща.

Очакваме мигновен резултат

Влюбваме се и искаме отношениятяа ни веднага да добият зрелост - но това е нещо, което се постига с години. Повечето хора не смятат, че нещо изисква време и търпение, даже и любовта.

Разнообразие

Днес се смята за много по-добре да се срещаш с различни хора, вместо да ги опознаваш. Ние сме алчни и искаме всичко веднага. Влизаме в отношения и ги разтрогваме, само защото ни се е сторило, че има и по-добър варинат. Ние не отдаваме най-доброто от нас на партньора си, но очакваме от него да е идеален. Срещаме се с мнозина, но даваме шанс на единици.

Зависими сме от технологиите

Технологиите така преобразиха живота ни, че трудно помним как сме живели допреди 5-10 години. Социалните мрежи, текстовите съобщения, снимките и видоеото смениха живото общуване. Вече не ни е нужно да прекарваме време заедно. Така и така знаем много един за друг. Не ни остава какво да обсъждаме.

Сексуалната свобода

Отак сексът за една нощ и сексът като услуга между приятели не се осъждат от обществото, много връзки се разпадат и хората се страхуват от обвързване.

Страх от обвързване

Ние се боим от от задълбочаване на отношенията, душевните рани и разбитите сърца, затова не позволяваме на другите да влязат истински в живота ни, ограждаме се с невидими стени, от които после ни е трудно да излезем.