Колкото и добре да живеем, налага се да перем. А когато го правим, най-добре ефектът да е максимален, нали? За това е достатъчно да добавите чаена чаша сол в пералнята и прането ще мирише чудесно, а освен това ще запази цвета на дрехите като нов.

Това особено се отнася за джинсите. Ако най-сетне сте намерили точния цвят индиго и искате да го запазите, накиснете панталоните в смес от вода и сол.

Друг забавен трик, предложен от всепризнатите експерти по деним, компанията "Леви Строс": ако искате да премахнете неприятна миризма от джинсите - замразете ги.  При пране те се свиват, затова вместо в пералнята, сложете ги във фризера за около час. Това ще премахне микробите и ще ги освежи.


Ако не ви се глади - направете си парна ютия от... сешоара. Слагате влажната дреха на закачалка и минавате с горещата струя. Готово!

Колкото до почистването на самата пералня - то лесно може да стане с вода за уста. Налейте една чаша в барабана и го минете с четка. Така гарантирано ще премахнете бактериите, а и ще ухае приятно