Радиочестотата няма странични ефекти и опасност от предозиране

Радиочестотният лифтинг у нас става все по-популярна процедура. При него кожата се лифтира с ток чрез използването на различни видове радиочестота.  Тази, с която работя аз е медицинска и  достига допустимата мощност, без да уврежда организма.

Затова ефектът е много демонстративен. За отличен ефект са необходими четири процедури, които се правят през една седмица. Могат да се обработват всички зони на лицето – чело, горен, долен клепач, около устата, средна част на лицето, брадата, шията. Като за разлика от другия лифтинг, с радиочестотния очакваме само стягане на кожата, което идва от тази топлина, която свива елрастичните влакна.

За ралзика от плазмения лифтинг, тук имаме термично активиране на еластичните влакна и дразнене на фибробластите, които вече произвеждат собствени еластични колагенни влакна. Най-добрият ефект се вижда около 2 месеца след последната процедура, като е добре да се направят 4 поредни процедури веднъж седмично, а после чак на шестия месец – една поддържаща. При много амортизирана кожа, може още на третия месец, но по-добрият вариант е да не разчитаме само на радиочестотния лифтинг, а са се направи комплексна терапия. Ако кожата е много набраздена може после да се имплантира хиалуронова киселина, да се направи пилинг на повърхностния слой...

При  дълбоки бръчки или други несъвършенства,  могат да се правят и други терапии, но е хубаво да се започне с радиочестотен лифтинг и след това да се поставят ботокс, филър и т.н. Защото радиочестотата по-бързо изчерпва хиалуроновата киселина – повишената топлина я разгражда. На ботокса и мезоконците влияе по същия начин. Тази активация на дермата води до разграждането на вече поставени продукти. Но примерно, ако конците са поставени в една зона, раздиочестотата може да се направи в друга зона.

Ако човек е решил да си прави конкретни процедури – например, спаднал му е клепачът, или му е увиснала брадичката, или не си харесва контурът на лицето е хубаво да се конкултира с лекар за вида на терапиите. Защото специалистът знае коя процедура изключва другата и коя е най-подходяща. Много често има разминаване между това, което хората не харесват у себе си и това, което наистина е нужно да се направи своевременно.

Радиочестотата няма странични ефекти и  може да се предозира само ако се прави всеки ден. Не бива да се обработват повече от шест зони на една процедура. Все пак това е ток, който - малко или много, минава през организма.

Всички процедури, които водят до лифтинг са насочени към средния слой на кожата – дермата и активацията на фибробластите, които произвеждат еластични и колагенни влакна. Лазерният лифтинг пак е с лазерни импулси. Фотоподмладяването също води до лифтинг ефект. Споменатите мезо конци също целят повдигане. Много хора погрешно си мислят, че този конец като е имплантиран в кожата си стои и я повдига. А те след втората седмица започват да се разкъсват и да се разграждат. Тяхната идея също е да активират тези фибробласти и да произвеждат еластин и колаген.

Дълготрайността на ефекта зависи от състоянието на кожата, но средно е достатъчно терапията да се прилага един път в годината на проблемните зони.

По принцип радиочестотният лифтинг се прави до 55-58-годишна възраст. След това вече трябва да се включат други методи. Човек трябва да инвестира в себе си, но и да води природосъобразен начин на живот още когато е по-млад. Защото, когато кожата, лицето и костната подложка са деформирани, вече е много късно да се започне терапия.