В приказките има нещо омагьосващо, което ни кара да ги повтаряме в захлас.Това с особена сила важи за Пепеляшка - от филма "Хубава жена" до кралските сватби в днешно време - историята за принца и хубавото, добро момиче се повтаря за радост на публиката и медиите
Запознахме ви със съврменните принцове.
Ред е на истинските пепеляшки

Кейт, херцогинята на Кеймбридж

Уилям, Уелският принц и Кейт - обикновеното момиче от средната класа, се запознават през 2001 като студенти в унивреситета Сейнт Андрюс. Отначало двамата са "само приятели". Тъкмо Кейт убеждава Уилям да не се отказва от ученето, каквото било неговото желание. За отношенията им започна да се говори през 2004, когато съвместните им фотографии зачестяват. Връзката им не е била от лесните, те ту се разделяха, ту се събираха. Така или иначе през 2010 годежът им беше обявен официално, а през 2011 целият свят умилено поглъщаше всяка подробност от Сватбата на века. Кейт вече осигури короната с наследник, а в добавка роди й момиченце. И това ако не е ожилява приказка!
В една от версиите на приказката, Пепеляшка урежда и сестрите си с добри бракове. В нашия случай Пипа Мидълтън, сестрата на Кейт, се превърна в светска знаменитост и се уреди със слава и постоянно внимание от медиите.

 

Летисия, кралица на Испания

Летисия, испанската кралица консорт е дъщеря на медицинска сестра и журналист. От малка знаела, че иска да се занимава с журналистика. Тя се запознава с принца на Аструия тъкмо, докато снима репортаж в Галисия и вече има зад гърба си успешна кариера и провален брак, продължил само една година.
Бракът й с Фелипе езначително по-успешен и дълготраен, а церемонията от 2003 събира пред екраните в Испания и по света над 1,5 милиарда души.

 

Шарлен, принцеса на Монако

Южноафриканската Шарлин Уитсток е олимпийска шампионка по плуване. Точно водата я свързва с Албърт, наследника на княжество Монако. Двамата се запознават на състезание в родното му кралство през 2000 г., но сватбата се състои чак през 2011.

 

Мери, корнпринцесата на Дания

Ето един случай, доказващ, че любовта понякога изисква жертви. Австралийката Мери се запознава в Фредерик на олимпийските игри през 2000 г. в родната си Австралия. Отначало тя не знае, че е започнала връзка с коронована особа.
До сватбата обаче не се стига лесно, Мери трябва да изпълни условията на родителите на принца: да се откаже от австралийското си гражданство, да се откаже от презвитерианската заради лютеранската вяра, да овладее съвършено датски и да подпише, че в случай на евентуален развод, се отказва от попечителство върху децата, които ще се родят в брака й с принца.

 

Мете Мерит, принцеса на Норвегия

Още една история за това как любовта не познава прегради. Преди да се запознае с представител на аристокрацията, Мете Мерит е работила като севритьорка и продавачка, била е зависима от наркотици, живяла е с човек, който има проблеми със закона, и му е родила дете.
С Хакон се запознава през 1999 по време на музикален фестивал. До сватба се стига трудно заради "нееднозначното" минало на Мете Марит, но принцът поставя ултиматум - ако не се ожени за нея, ще се откаже от престола. Романтично, нали?

 

Рания Ал-Адбула, кралица на Йордания


Това пък е история как щастието идва след страдание или разочарование. След като не получава назначение на желана длъжност, Рания, която произхожда от обикновено палестинско семейство, решава да опита късмета си на работа в Ситибанк, в Аман. Там се среща с сина на краля на Йордания Абдула.
Рания, която е майка на 4 деца, винаги изглежда царствено, сякаш е потомка на голяма династия.

 

Даниел, принц на Швеция

Тук казусът е обърнат и Даниел е "заврян зет" в кралския двор на Швеция.
Днешните принцеси не подъдржат форма с мазурка и други салонни танци, а се потят във фитнес залите, също като простосмъртните. Така се запознават принцеса Виктория и Пеперяшко, пардон Даниел. Той е фитнес-инструктор и собственик на залата, където тя тренира.
Нейният баща Густав ХVІ не бърза да даде благословията си, но накрая се стига до щастливия край и в 2010 се състои сватбата.