Със затоплянето на времето идва момента на Голямото пролетно чистене. Скоро ще приберем зимните палта, якетата, шаловете и дебелите вълнени пуловери. Но какво да направим с чекмеджето с бельото, където хаосът се е възцарил и сякаш няма изгледи някога да си тръгне?
Бикините, шортите, прашките и сутиените трудно се поддават на сгъване и подреждане. Знаем, че бива да сгъваме чашките на сутиена една в друга, но как тогава да го приберем?
Е, за щастие, има хора, които са помислили и за това, изнамерили са решението и го споделят с нас.
 
В органайзер за баня или за обувки

Продават се в магазините за домашни потреби и обзавеждане. Това са онези органайзери, които се закачат на стената или на вратата. В тях подреждате домашните чехли или козметиката за баня. Спокойно можете да ги използвате, за да подредите в тях бикините - хем ще са ви пред очите, хем ще са надлежно подредени.

Вижте също как трябва да съхранявате чантите си.

В кутии от обувки

Малкият трик тук е, че трябва да си направите прегради, иначе след първоначалното подреждане бельото отново ще се разбърка. Затова или разрежете кутиите на две по дължина, или направете вътрешни прегради от картон, така че да станат широки точно колкото е бельото ви.
Така и сутиените ще са надеждно прибрани, без да ги мачкате и нагъвате.

Още полезни трикове за постигане на траен ред в гардероба

 

В картонени или PVC тръбиЗагладете ръбовете на тръбите или дори ги облечете в цветно фолио, за да не закачат ластиците на бельото.

От картонени ленти

Ето още един находчив вариант: изрежете ленти от картон и ги прихванете с телбод, така че да се образуват нещо като пчелни кутийки.