От какво са изтъкани сънищата? Те са нещо като преразказ в картинки на подсъзнателни или недогледани мисли, чувства и копнежи. Обикновено не взимаме насериозно сънищата, в които отново сме с бивше гадже или чакаме дете от най-добрия си приятел. Те обаче съдържат важни послания, които не е зле да разкодираме.

Имате връзка с най-добрия си приятел

Сън: В реалния живот вие сте приятели, партньори на по чашка, рамо, на което да се изплачете, но искрата на романтиката никога не е протичала помежду ви. В съня си обаче сте романтична двойка и всичко между вас върви страхотно. Никога не сте гледали на този човек, като на потенциален партньор, но насън сте влюбени до уши един в друг.

Тълкуване: "Понякога подсъзнанието знае най-добре и подобен сън може да ни провокира да погледнем човека под друг ъгъл и да задълбочим връзката си с него - обяснява Лори Льовенберг, основателка на The Dream Zone и продължава - Така стана с мен, започнах да сънувам романтични сцени с най-добрия ми приятел, Майк и ето, че съм омъжена за него вече 20 години."
 


Заживявате със сегашното си гадже

Сън: Отскоро сте заедно, даже не преспивате в дома на новия си партьор и досега не е ставало въпрос за нещо по-сериозно. В съня си си обаче, живеете щастливо заедно като в приказките.

Значение: Една от ползите от това да се вглеждате в сънищата си е, че понякога те служат като генерална репетиция, когато става въпрос за големи и важни решения.

Типичен пример за това е да сънувате, че живеете заедно с човека, с когото на този етап имате само повърхностна връзка. "Сънищата ни позволяват да изживеем дадена възможност, да я проверим по безопасен начин. Емоциите, които изпитвате насън са истинските ви реакции спрямо ситуацията." - обяснява Льовенберг.

Вие и партньорът ви имате дете

Сън: Макар че отскоро сте с партньора си, в съня си се виждате не просто като семейство, ами и като многолюдно такова.

Тълкуване: Отново имате възможност да проверите чрез съня дали сте готови за по-решителна крачка и да прецените готовността си да се впуснете в подобен експеримент.

Разбира се, сънят може да ви показва, нещо което вече е на път - като предстояща бременност.

Партньорът ви изневерява насън

Сън: В реалния живот никога не сте имали причина да се съмнявате във верността на мъжа до себе сиси, но в съня си го виждате да ви мами с друга жена и се чувствате ужасно.

Тълкуване: Всъщност нямате причини да се тревожите и съмнявате във верността на любимия си. Често тези сънища са повлияни от разлика в мненията, спор по дадена тема или различно виждане на ситуацията.
Подсъзнанието ви се чувства предадено, понеже партньорът ви не е с вас в конкретно решение или понеже отделя твърде много внимание и усилия на нещо, което в съня ви добива плът и форма на друга жена.
Най-често причината за подобни сънищата е претовареност с работа, но може да е пристраие към голф (футбол, крафт бира, турнир по джаги) и изобщо нещо, което променя взаимоотношенията и ви кара да се чувствате "предадени" и подценени от партньора си. На практика тези сънища са полезни понеже алармират, че нещо във връзката може би не е наред.

А ако сънувате, че вие изневерявате на пратньора, на когото толкова държите?

Време е да се запитате какво е това, което ангажира толкова време будното ви съзнание, че насън се превръща в прелъстителен любовник? Може би трябва да сложите в ред приоритетите си и да постигнете по-добър баланс.

Връщате се при намразен бивш партньор

Сън: Още ви е черно като се сетите за онзи гадняр, с когото се разделихте така бурно и окончателно. За нищо на света няма да се върнете при него, в съня си обаче отново сте заедно. Защо?

Тълкуване: Връщането при бивше гадже може да означава, че не сте се освободили напълно от гнева, недоверието и разочарованието, което връзката с него ви е причинила.
Сънят може да е сигнал, че пренасяте част от тези негативни емоции в новата си връзка или че продължавате да ги подхранвате в себе си и те ви премчат да отгърнете страницата и да започнете наново.

Старата любов ръжда не хваща

Сънувате, че отново сте в страстна връзка с ученическата си любов? Какво би могло да значи това?

Не е толкова сложно: може би ви сегашната ви връзка липсва искрата, няма я химията, няма го пърхането в стомаха. Реалнстта е в състояние да прогони романтиката от една връзка, и страстта, която ви липсва, намира начин да се промъкне в съня ви. Ако насън се чувствате желана, обичана и обожествявана - вероятно това искате в живота си, а не ученическото си гадже. Ако имате такъв сън, без да имате реална връзка, може би е време да се замислите и да намерите онзи, който да ви накара да се чувствате като в сън.

Той не ви вижда и не ви чува

Сън: Чувствате се напълно живи и здрави, но сякаш не съществувате за партньора си, говорите му, а той не ви чува и не ви вижда, сякаш сте станали невидими.

Тълкуване: Това е ясен сигнал, че във връзката ви има проблем. Виждането или невиждането насън символизира разбирателството в една връзка.

И наяве, когато разбираме какво ни казва някой, казваме "Да, виждам". Невъзможността насън да видим някого, означава, че не разбираме гледната му точка или не сме съгласни с посоката, в която е поел. Подобен сън е ясен сигнал, че трябва да променим начина, по който общуваме.