Когато става въпрос за връзки, често става въпрос за проблеми между завивките. Но има и друг случай, когато сексът е фантастичен, но започва да се промъква въпросът: любов ли е това?
Експертите дават няколко ориентира, които да ни помогнат да си отговорим на този важен въпрос:

Нонстоп правите секс

Само секс: Звъни ви непрекъснато, винаги сте заедно... но само в спалнята. Засипва ви с предложения, но те водят единствено към спалнята. "Той само там иска да ви вижда" - казва доктор Соня Кения, дипломиран сексолог и автор на книгата "Sex in South Beach".

Любов е: Ако ви кани да посетите изложба, концерт, клуб или просто да прекарате уикенда заедно - това означава, че сте му станали приоритет.  Присъствате в мислите му и извън леглото.

Всячески се старае да ви достави удоволствие

Само секс. "Това, че се старае да ви достави удоволствие, все още не е доказателство за наличие на чувства. По-интелигентните мъже са наясно, че колкото по-възбудени сте вие, толкова по-голямо ще е и тяхното удоволствие. Остава за през цялата нощ? Това може просто да значи, че планира и сутрешна сесия" - това казва Хънт Етридж, който се занимава с междуличностни отношения.

Любев е, когато проявява готовност за гушкане. Мъжете са склонни да проявяват нежност, когато имат чувства. "Ако след бурните занимания, той не скача от леглото, за да се облече и да си тръгне, а оставате в леглото, унесени в приятен разговор или прегръдка, вероятно този човек проявява интерес към вас", допълва Етеридж.

Засипва ви с комплименти

Само секс, когато комплиментите са насочени само към тялото ви или от типа "О, чувствам се страхотно". "Мъжете знаят, че когато предразполагат жената с думи, това повдига и тяхното его и е индикатор, че ги бива като любовници.
Ако хвали само външния ви вид, тогава отново трябва да ви светне червената лампичка" - предупреждава Кения.

Любов е, когато получавате комплименти и извън спалнята, когато той се възхищава не само на тялото ви. Ако каже, че е харесал статията, която сте написали или вечерята, която сте приготвили - това е добър знак. Бонус е когато хвали действията ви, например: "Как страхотно помагаш на приятелите си, проявяваш щедрост и търпение".

Целува ви непрестанно

Само секс - когато страстните целувки са само в леглото. "Започнат ли да навлизат в интимна фаза, нищо не може да спре мъжете от удоволствието, а целувките са част от удоволствието."

Любов е, ако ви целува само заради насладата от целувката, дори когато знае, че това няма да доведе до секс. Още по-ясен сигнал е, ако ви целува и държи за ръка на публични места - тогава е ясно, че държи и светът да узнае, че вие сте неговата възлюбена.

Води ви в рая всеки път

Браво на вас - може пък просто да сте от онези щастливи 7% жени, способни да изпитват множествен оргазъм. Чудесно е, че вашият любовник ви кара да се чувствате страхотно, но това може да означава само, че помежду ви има добра химия

Любов е, ако иска да ви прави щастлива и извън леглото и иска да ви вижда щастлива винаги. Понякога това личи в дребни жестове: купува ви сладоледа, който знае, че обичате, носи ви книга, която му е харесала и иска и вие да прочетете - това означава, че вашето щастие му носи удовлетворение, казва Кения и добавя:

"Сексуалното привличане не прави и не прекъсва една връзка. Онова, което се случва извън спалнята, кара връзката да процъфтява или да приключи."

 

 

Източник Style Caster