За танц са нужни двама и всеки трябва да поеме своя дял.

Отношенията между хората са дълга и обширна тема. Важно е да се изтъкне, че за танц винаги са нужни двама и всеки трябва да поеме своя дял. Понякога анализираме, обясняваме, дефинираме, а понякога нещата всъщност са много прости.

1. Никой не се появява на пътя ви случайно

Всеки ден срещаме нови хора и всяка среща ни казва нещо важно за самите нас. Някой ни изпитва, друг ни използва, трети ни преподава урок, който ни помага да поемем в нова посока. Най-ценни са онези, които ни правят по-добри.

2. В отношенията вие получавате това, което отдавате

Не се надявайте да получите усмивка в отговор на капризи, обвинения и оскърбления. Ако искате разбиране, трябва да проявявате разбиране. Всички се връща - това е простата формула, по която открай време върви светът.

3. Не бива да се борите за място в нечий живот

Никога не се опитвайте да отвоювате пространство за себе си в живота на другия. Насила не става - колкото просто, толкова и вярно.

4. Хората се променят и това е нормално

Потребностите, нуждите и дори убежденията ни могат да се променят с времето. Ако някой ви каже, че сте се променили, не се разстройвайте. Промяната вероятно е продиктувана от вътрешна необходимост. Няма нищо страшно в това интересите ви да поемат в различна посока и отношенията с близък приятел да се разтрогнат. По-добре е да се чувате от време на време или да изпращате картичка за празници, за да си запазите хубавите спомени, отколкото да поддържате отношения, в коит осе натрупва раздразнение и компромис. Бъдете искрени.

 

 

5. Отношенията искат работа

Те не се поддържат от само себе си, а изискват активно участие и от двете страни. Искреност, взаимност и уважение - те са в основата на всяка успешна връзка, без тях всичко рухва.


6. Научете се да прощавате

Прошката не е признак на слабост. Фразата "Прощавам ти" не означава "Аз съм търде отстъпчив и не мога да се обиждам, а ти продължавай да злоупотребяваш с мен". Тя означава: "Не искам да позволявам на миналото да пречи на настоящето и бъдещето, затова ти прощавам и оставяме обидата зад нас."

7. Споровете са загуба на време

Колкото по-малко време прекарвате с хора, които ви дразнят, толкова повече ще ви остава за тези, които обичате. Ако спорът избухне между вас и близките ви, владейте се. Не позволявайте на гнева да ви завладява, за да не кажете неща, за които после ще съжалявате. Понякога една груба дума може да разбие и силна връзка.

8. Не можете да промените другия

Хората се променят, но вие нямате силата да промените другите. Трябва да с научите да приемате останалите такива, каквито са. Ако човека отстреща има нещо, което не приемате, бъдете честни и му го кажете. Възможно е онзи, когото обичате, да поиска да се промени заради вас.

9. Отсъствието на определени хора от живота ви, може да е от полза

Не се страхувайте да сменяте обкръжението си. Трябва да се научите да пускате от живота ви да излязат онези, които внасят в него дискомфорт. Ако отношенията с някого ви носят само болка, обида и предателство, по-добре го оставете да си отиде.

10. Ценете тези, които са до вас

Не забравяйте да казвате на близките си, колко ги цените. Обръщайте им пълноценно внимание. Възможно е в някакъв момент отношенията ви да се прекъснат, но това не значи, че не бива да полагате усилия да направите пълноценно времето, което сте заедно.