Най-сигурната и стабилна инвестиция на пазара

Чантата Биркин на Hermes, една от най-известните чанти в света на модата, се оказва по-добра инвестиция от златото и ценните книжа.

Тя е обявена за "Най-сигурната и най-неизменчивата инвестиция на пазара" от проучване на онлайн платформата Baghunter. През последните 35 години чаната е вдигнала стойността си с 500 процента, в сравнение с останалите инвестиции, чиято стойност се колебае.

 

 

"Като цяло изследването показва колко е стабилна ултра-луксозната индустрия в последните 35 години, в сравнение с много по-традиционни възможности за инвестиция, обяснява Ивлин Фокс от Baghunter пред "Вог". - От проучването се вижда, как суперлуксозните, редки и поръчкови изделия от типа чанта Биркин никога не намаляват стойността си, дори по време на рецесия и икономически спадове.

Има разлика между лукс и ултра-лукс - продължава Фокс. - Докато пазарът на луксозни вещи страда по време на икономическа рецесия, ултра-луксозният сегмент не се влияе от икономически фактори, които засягат в значителна степен пазара на класни стоки и стоковата борса."

В случай, че още се колебаете, ето ви още една солидна причина да се сподобите с легендарната чанта.