Аварийните ситуации изискват аварийни решения

Красотата изисква грижи и време, тази горчива истина знае всяка заета жена, която иска да изглежда добре, без да закъснява за срещи и графици. Понякога се опитваме за минути за се "въведем във вид" и точно тогава нещо се обърква. Има и решения, които помагат да не правим компромиси с външния вид и същевременно да спазваме графика си.

Трайно червило

Нанесете малко пудра върху устните, за да фиксирате червилото и да увеличите трайността на цвета. Слоят трябва да е фин, защото, ако прекалите, червилото ще се смеси с пудрата и ще се наплъсти, след което трябва да повторите всичко отначало.

Дълготрайна спирала

Ако любимата ви спирала е започнала да изсъхва, „съживете” я с няколко капки разтвор за лещи. Това ще ѝ осигури поне няколко седмици трайност, а и ще имате възможност да я изразходвате напълно.

Бързосъхнещ лак

Няма нищо по-ужасно от това да лакираме ноктите си, да пипнем нещо и целият труд да отиде на вятъра. Факт е обаче, че повечето лакове съхнат бавно и ни се налага да губим много време, чакайки маникюрът ни да бъде изцяло готов. Как да забързаме процеса? Тайната е в студената вода. Потопете пръстите си в купа ледена вода, задръжте малко и извадете. Ще се изненадате колко работещ е този малък, но изключително необходим трик.

Подредена коса

Ако косата ви е трудна за укротяване, сигурно ситуация със стърчащи кичури ви е доста позната. Изправянето с преса е решение, но отнема време – както загряването на уреда, така и самият процес. Сложете много малко количество крем за лице или ръце на разхвърляните части, за да ги пригладите след това с гребен или четка. Внимавайте да не прекалите, защото омазняването е гарантирано.

Какво да правим с твърд молив?

Моливът за очи се нанася по-лесно, когато е мек. Ако вашият не е точно такъв, задръжте връхчето му в плмък от кибритена клечка или запалка за не повече от секунда. Изчакайте малко да изстине и нанесете върху клепача.