По всичко личи, че модният подиум е мястото, което заличава разликите между половете. Наското Луи Вюитон излезе с "джендър неутрална" кампания, в която главно действащо лице бе синът на Уил Смит, Джейдън, облечен в пола.
Тази седмица по време на изложението за мъжка мода "Пити Уомо" във Флоренция, показаното от някои дизайнери, беше далеч от представата за мъжественост.
Най-често срещаните понятия, характеризиращи колекцията на корейския дизайнер Джуун Джей са "смиващи границите" и "безполови".

 

 

"Исках да покажа една колекция, в която няма никакви лимити", обяснява самият Джуун Джей.

 

 

Донякъде има ирония в това да си дизайнер на мъжка мода, да си на изложение, посветено на мъжката мода и да показваш толкова ясен андрогинен отпечатък.  Джей е от Корея, място, на което човешките права не са първа грижа, а хомосексуалността е табу до ден днешен. Същевременно модни течения като Кей поп дават възможност на младите момчета да се показват в женствена визия. Това не означава, че днес е по-лесно да си гей в Корея, но е интересен сценарий поне що се отнася до пречупването на кодовете на мъжествеността.

 

 
Кkonminam е специфичен термин, който в превод означава "Момчета цветя" и предполага порцеланова кожа (понякога постигната с хирургическа намеса), кукленски къдрици (старателно фризирани) и лъскави устни (с помощта на гланц). По този начин изглеждат звездите на Кей поп, а Джуун Джей се оказва точният човек, който разбира най-добре безполовите времена, в които се озовахме ненадейно, не без помощта на социалните медии.