Гладните харесват обилната плът, ситите - по-скромните размери.

Помните ли онзи виц: Има само два вида мъже - такива, които харесват жени с голям бюст и такива, които не си го признават. Тази максима обаче търпи сериозна ревизия.
Според скорошно малаизийско изследване, излиза, че бедните мъже харесват жени с по-големи бюстове, докато по-състоятелните си падат по дами с по-скромни габарити, предава "Дарик".
Психолозите Вирен Суами и Мартин Тове проучили връзката между достъпа до ресурси от страна на мъжете и бюстовите им предпочитания. Оказало се, че по-състоятелните мъже харесват по-скромни бюстове, докато лишените от средства мачовци се захласвали по по-пищните форми.

В тестовете взели участие 266 мъже от три области на Малайзия с различен социален и икономически статус - нисък, среден и висок.
На всеки от доброволците били показани 5 вида анимации на женски фигури с различни размери на бюста. След това те трябвало да оценят видяното въз основа на атрактивността на обектите. Оказало се, че силуетите с по-големите гърди привличали представителите на по-ощетените и ниски социални слоеве.

В друга поредица от експерименти на около стотина студенти били показвани 5 варианта на дамски силуети на празен и на пълен стомах. Гладните масово залагали на по-едрите бюстове, за разлика от ситите.