Рано или късно в живота на всяка модна марка идва моментът, когато тя се опитва да създаде идеалните обувки на висок ток

Рано или късно в живота на всяка модна марка идва моментът, когато тя се опитва да създаде идеалните обувки на висок ток.

Те неслучайно се наричат pump, т.е. помпи, защото чудодейно издигат фигурата, карат ви да се стегнете, да се изправите, да добиете осанка и съответно да повдигнете самочувствието си.
Кристиан Лубетен - един от най-големите дизайнери на обувки казва, че дори най-неврзачната жена се превръща в тигрица, когато обуе неговите обувки с ярко-червена подметка - запазената марка на Лубутен. Според него чифт високи обувки правят много повече за жената от която и да е пластична операция.

"По-добри са от секса, най-малкото траят доста повече" - това пък е краткото описание на токчетата на Маноло Бланик, дадено от Мадона.

Сега Диор се опитва да погледне отвисоко, създавайки съвършените стилето.

 
Новата линия високи обувки на марката се нарича Dioressence - квинтесенция на стила Диор. Техните стилето имат класически силует, ултратънко токче, което е леко закривено. Според архитектите на модела - това е тайната на добрата, стабилна стойка и удобство.

Също така стъпалото е укрепено с кожена стелка, за по-меко усещане. Предлагат се с 10-сантиметрово, и с малко по-достъпно 7-сантиметрово токче. Цената е в скроминя регистър между 660 и 700 долара.