"Тези бикини ще носят супермоделите в седмия кръг на ада"

Вързаната с верига принцеса Лея по златен бански е сред знаковите сцени на киното. Образът й сигурно е формирал еротичното въображение на милиони подрастващи по цял свят. Златният бански е неизменна част от легендата "Междузвездни войни" наред с лазерните мечове,  Дарт Вейдър и космическите кораби.

 

 

Златният бански е толкова прочут, че в статията в Уикипедия, посветена на бикините - да, има такава! - е отделено специално място на аксесоара. Също така с обяснение, че по време на снимките се налагало да го лепят към гърдите на Фишер, понеже постоянно се размествал.
Наскоро, във връзка с новия епизод на сагата "Силата се пробужда" попитаха Фишър дали още има златните бикини: "О, да отвърня тя - не без чувство за хумор, - нося ги, когато имам специален повод. И в момента съм с тях. Носят ми късмет."

 

ЗЗ години след снимките, интересът към златните бикини не стихва. Наскоро Уолстрийт джърнъл предаде на Фишър въпросът на загрижен баща: "Какво да кажа на децата си, когато ме питат защо тя е облечена така?"

"Кажете им, че гигантски гол охлюв ме е хванал и ме е накрал да нося този глупав костюм. После аз съм го убила понеже не съм го харесвала. Веднага след това съм свалила тоалета."

 

 

"Тези бикини ще носят супермоделите в седмия кръг на ада", допълва Фишер, оставайки вярна на чувството си за хумор.

 

 

По време на снимките Кари Фишър е 27-годишна. Говорим а далечната 1983, в която списание "Ролинг стоунс" снима корица с Фишър и естествено избира да я снима на плажа. Ето и част от фотосите, направени тогава.