Както пееше и Джордж Майкъл "Сексът е естествен и чудесен, не всеки го прави, а би трябвало".

Едва ли някой има нужда от убеждаване колко полезно е да се прави хубав секс. Както пееше и Джордж Майкъл "Сексът е естествен и чудесен, не всеки го прави, а би трябвало".

 

 

 

 

Знаем обаче, че учените обичат да си пъхат носа навсякъде и да доказват всяко едно твърдение така са постъпили и с женския оргазъм, вижте изводите, до които са стигнали:

- Оргазмът ни помага в борбата със старостта. Ако искате да запазите красотата и младежкото излъчване за по-дълго време, доставяйте си колкото може по-често това приятно удоволствие.

- Редовното получаване на оргазъм ни прави по-щастливи и по-позитивно настроени към заобикалящата ни действителност. По време на оргазъм и след него тялото ви отделя високи количества ендорфини, благодарение, на които се намалява нивата на хормона на стреса.

- Едно най-страхотните му качества е загубата на апетит. Тук заслуга има окситоцинът. Но също така по време на оргазъм се повишават нивата на вещество, наречено холецистокинин (ССК), което помага за контрола на апетита.

- Оргазъм действа облекчаващо и успокояващо. Редовното му получаване ще намали мускулните спазми по време на цикъл и честите главоболия.
- Доказано е, че дамите, които изпитват оргазъм веднъж седмично имат по-регулиран месечен цикъл, за разлика от онези, които все избягват интимните ласки.