6 влюбвания ни делят от голямата ни любов

Можем само да се радваме на късмета си да се родим в прогресивни времена, когато не се женим непорочни. Хубаво е да имаме опит преди да срещнем човека, с когото ще ни иска да остареем. Съществуват различни теории през колко връзки трябва да минем, преди да узреем емоционално за голяма любов. Ето една интересна теория по въпроса: нужни са ни точно 6 влюбвания. Ето кои са те:

1. В себе си

Ако вие не обичате себе си, няма как някой да ви обикне. Любовта към себе си е най-важната и значима любов. И докато не сте се разровили достатъчно в себе си, за да я откриете, не сте готови да приемете и любовта на някой друг. Ако се опитвате да замените тази любов с любовта на друг човек, ще изгубите дълбоката връзка с истинското си Аз.

2. В работата си

Кариерата е това, което ни кара да се чувстваме силни, стабилни и вдъхновени. През по-голямата част от живота си лягаме и ставаме с работата, вълнуваме се от нея, понякога ни прави много щастливи, понякога ни тревожи, но като цяло без нея ще се чувстваме изгубени и незначителни. Ако все още не сте намерили това, което искате да правите, потърсете го. То ви очаква.

 


3. В града си

Преди да се свържете с човека на мечтите си, трябва да се свържете с града на мечтите си. Да се влюбите в миризмите му, вкусовете му, излъчването му. Да опознаете пороците и скритите му неврози, както и очарователните му местенца. Мостовете му да ви прегръщат като ръце, когато се завръщате вкъщи. Не забравяйте, че любовните истории не започват в спалнята, те започват на улицата.

4. В приятелите си

Когато обичате приятелите си безусловно, нямате нужда да търсите по-смислена връзка – чувствате се завършени и изпълнени със съдържание. Любовта към приятелите ни учи как да обичаме друго човешко същество, без потребност от физическо провличане и връзка. Научаваме се как да ни е грижа за другите, без да е нужно дори да ги докосваме.

5. В мечтите си

За разлика от толкова хора, които идват и си отиват, мечтите ви остават с вас. Те са източник на любов през целия ви живот. Без мечти вие сте само половин човек, а животът ви – половин живот. Не можете да замените мечтите с друг човек. Ако го направите, накрая ще обвините него за това, че не са се сбъднали.

6. В собствения си живот

Когато обичате собствения си свят, няма да търсите някого, който да ви покани в неговия. Вие сте създали свое безопасно място, където да се чувствате сигурни и защитени. Когато имате собствен живот, не бихте го напуснали само защото някой друг ви е предложил своя. И понеже цените живота си, времето си и пространството си, знаете, че в него винаги ще има достатъчно място и за някой друг.