Начина, по който украсяваме елхата, казва дали сме традиционалисти, дали обичаме пищните декорации или обратно, стремим се към минимализъм.

Всички съдим за другите по външния вид, интериора на дома и декорацията. Същото се отнася и за елхата - в крайна сметка сред цялото разнообразие от предлагане, избираме определени неща, които говорят за характера ни. Начина, по който украсяваме елхата, казва дали сме традиционалисти, дали обичаме пищните декорации или обратно, стремим се към минимализъм.

 

decoratiuni-bomboane-craciun

Естествена елха

Ти си традиционалист по характер, държиш на семейните ценности и на приемствеността. Знаеш, че естествената коледна елха ще ти създаде повече грижи, но в името на традицията и празника, си готов да жертваш комфорта си.

Изкуствена елха

Разумен и умерен по природа, ти предпочиташ да заложиш на сигурността и спокойствието. Нямаш време да се суетиш около истинско дръвче и да гледаш как подът се пълни с иглички. Вместо това предпочиташ да прекараш празниците в други по-забавни занимания със семейството.

Малка елха
И тук практичността надделява. Ти си човек, който се разпростира според чергата си. Знаеш, че нямаш излишно място за по-голяма елха, затова предпочиташ да направиш нещо оригинално и красиво с това, с което разполагаш.

 

/attachments/ckeditor/pictures-data/0000/9848/ORIGINAL-grote-denneboom-verlichten-3.jpg

Симетрична украса

Ти си човек на реда, обичаш да държиш всичко под контрол, амбициозен и работлив си. За теб украсяването на елхата е още една задача, която искаш да изпълниш за отличен. Затова залагаш на естетиката на симетрията, като поставяш всяка играчка според отреденото й място на дръвчето.

Многоцветна украса

Ти имаш нестандартно и разчупено мислене, обичаш да си различен и да се отличаваш от останалите. Артистичен си и проявяваш въображение - това личи и от украсата на коледната ти елха. Залагаш на нестандартни цветове и необичайни форми. Резултатът - елха, която прави впечатление.

Микс от различни играчки

Ти си чувствителна и нежна натура, използваш играчки, които си събирал с години. Сантименталният ти характер ти пречи да ги замениш с нови. Хубавото е, че по този начин всеки път, когато погледнеш към коледното дръвче, си спомняш за мили моменти със семейството. За теб историята им е по-важна от тенденциите в украсата.

 

Много гирлянди

Обичаш блясъка, лукса и пищността. Затова коледната ти елха е отрупана с многоцветни гирлянди с различни форми и размери. Едва ли знаеш, че всъщност това е ретро тенденция, която е била популярна в средата на миналия век. Тогава елхата е била украсена основно с гирлянди, които са се спускали от върха на дръвчето и са падали свободно надолу.

 
Източник Розали