"Детски играчки" се изучава като специалност в някои училища, вижте защо.

Отегчават ви магазините за детски играчки, в които едната половина е розова, а другата агресивна, ръбеста и механизирана.

Вижте тази галерия с играчки, ясно показващи, че има защо в художествените училища тази специалност да се изучава отделно.

 

Топлина и уют

 

 

Чудесните играчки от плъст на чилийската художничка Джоана Молина дават усещане за обич, топлина и уют и навяват носталгия по простия селски живот.

 

Кукла като мен

 

 

 

Кампанията Toy Like Me на британската фирма Makies се е посветила на създаването на кукли с физически дефекти, които да помагат на децата с физически увреждания или намалени възможности.

 

Повече от играчки

 

 

 

Няма да повярвате, че произведенията на руския художник Евгений Хонтор са направени от полимерна глина, която съхне на въздух. Те са сложно конструирани от множество елементи и детайли и са като излезли от приказките.

 

Да върнем на куклите детството

 

 

 

Австралийската художничка и майка Соня Синг стана известна и си спечели симпатиите на социалните мрежи с това, че купува от битпазари и гаражни разпродажби стари кукли Братц и ги превръща в едни много по-мили, невинни и естествени кукли, приличащи много повече на момиченцата, които ще си играят с тях.

 

Играчки от рисунки

 

 

 

 

Fluffy’s Friends е руски проект за създаване на играчки по детски рисунки по поръчка. Децата рисуват и създават чудновати образи, следвайки въображението си, а родителите изпращат "скиците" им на дизайнерите, които изпълняват и най-причудливите хрумвания, при това с качествени материали.

 

Пръстени-играчки

 

 

 

 

Пръстените на  m e r r y m e от Банкок са направени от емайл. Всеки един съдържа три елемента, които могат да се комбинират по много начини - да разиграват сцена или да се приберат и да обгърнат пръста.

 

"Мокро" оригами

 

 

 

 

Свикнали сме, че фигурите оригами имат отсечени, геометрични форми, но виетнамският художник Хонг Тян Квет е отркил начин хартията да се сгъва могра и така създава истински скулптури с характер и душа.

 

Като истински

 

 

 

 

Тези забележителни играчки от плъст и мохер са на Наталия Фадеева. Тя ги прави на ръка и явно влага в тях нещо, защото създават впечатление, че ей сега ще оживеят и ще припнат нанякъде.

 

Като двете половинки на авокадо

 

 

 

 

 

Няма как да не се умилите пред подобно нещо. Художничката Ана Довган създава тези симпатични същества от плъст.