Съветите на "Вог" за оптимално нанасяне на спирала.

Нанасянето на спирала винаги трябва да започва от основата на миглите към върха им. Колкото по-доближена е четката до корените, толкова по-дълги стават миглите.

Едновременно с плъзгането на четката по дължината на миглите извършвайте и движения наляво-надясно или зиг-заг. Те ще спомогнат за разделяне на фините малки косъмчета.

 

Последното, което трябва да направите е да си затворите очите (препоръчително е едно по едно) и да извиете връхчетата на миглите максимално нагоре. Това движение също ще спомогне за отстраняване на излишната спирала по върховете на миглите.

Как да избегнeм слепването?

Спиралата, която използваме не трябва да е с изтекъл срок на годност, а да е полутечна и в никакъв случай суха. При наличието на тези фактори отново съществува опасност миглите ви да се слепят. За да отнемете излишното количество, можете да се възползвате четка от стара спирала, която сте измили и подсушили. Благодарение на нея ще можете да разделяте косъмчетата.

Как се извиват най-добре миглите?

С извивалка - тя си остава най-ефективният инструмент за извиване на миглите.

Никога не "помпайте" с четчицата в гилзата, така само вкарвате въздух в шишето, а той поврежда продукта и намалява трайността му.

Ако нанасяте втори слой, не чакайте първият да изсъхне, за да предотвратите слепването и образуването на досадни малки топченца на върха на миглите.