Последно в списъка, но не по важност - подарете си нещо

Далеч по-приятно е да празнуваш, отколкото да стоиш отстрани и да се дразниш или пък да се опитваш да свършиш купищата недовършени преди Коледа неща, пише "Булевард".

Представата за зимните празници е за топло усещане, желание да се раздаваш, да правиш добро, да пееш коледни песни и да ядеш сладки, седнал удобно в някое канапе, четейки книжка. Идилия, спокойствие... Но не винаги.

Има хора, които не понасят празника и всячески се опитват да го избягват. Цялата олелия около идването на брадатия старец и ежегодното рождество на Спасителя им идва в повече и са по-склонни да набият един тупаник на света, пред това да запеят която и да е коледна песен.

Лошото обаче е, че светът покрай тях си върви, а те седят мрачни и злобни, докато другите се забавляват. Далеч по-ползотворно е да се включат и те. Има все пак начини да придобиеш нарочно коледно настроение.

Британското издание "Метро" дава 15 съвета как да ви стане по-коледно, за да се насладите максимално на празника:

1. Сгответе празничен десерт.

2. Посетете работилница, посветена на изобретяването на нещо коледно.

3. Насладете се на следобеден чай в коледен дух. Открийте подходяща чайна и попийте от положителната атмосфера вътре, както и успокойващо въздействие.

4. Насладете се на коледен коктейл. Влезте в бар и поискайте от бармана някое питие, което отлично подхожда за сезона и повода.

5. Купете си пуловер с коледни мотиви.

6. Направете коледна украса собствено производство.

7.  Украсете елхата.

8. Гледайте филми на коледна тематика.

9. Посетете Дядо Коледа.

10. Посетете коледен базар.

11. Време е за кънки на лед.

12. Посетете Лапландия.

13. Слушайте коледна музика.

14. Посетете коледен концерт.

15. Подарете си нещо.