Част от най-находчивите дизайнерски открития на отиващата си година

Дизайнерите са хората, призвани да направят живота ни по-удобен, приятен и красив. В работата си те трябва да съчетаят функионалност и удобство с ефектна визия. Когато ги осени щастливото хрумване и успеят да го осъществят, ние ахваме от резултата.

Ето и част от най-забележителните дизнайнерски находки на изтичащата година, събрани от AdMe.ru:

 

Улични фенери, които "разцъфват", когато под тях застане човек

 

 

 

Тези гигантски 9-метрови фенери се появиха на улица в Йерусалим. Лампите Warde наподобяват гигантски макове, които се отварят, когато към тях се приближи човек или наоколо мине транспорт.

 

Русалско одеяло

 

 

Симпатичните плетени одеяла-опашки на русалка на Мелани Кембъл от Мичиган веднага спечелиха симпатиите на публиката и социалните мрежи. Вероятно няма да успеете да зардвате детето си за Коледа обаче, опашката от желаещи да се сподобят с одеялцето е доста дълга.

 

 

Градина на стената

 

 

Идеята на флористката Ким Фишер е оригинално украшение за дома, особено за хора, които обичат растенията, но живеят в малки жилища с недостатъчно пространство.

 

Книжки за оцветяване за възрастни

 

 

 

През 2015 книгите за оцветяване за възрастни станаха особено популярни.  Твърди си, че имат успокояващ ефект и помагат да разтоварим стреса.

Дизайнерите от студио Lago пък са създават изображения, в които се използва техниката гратаж - (линиите се издълбават с остър писец върху восък). Трябва само да вземем писеца и да снемем горния слой - открива се прекрасна картина - осветен град или пейзаж - която допреди това е била скрита в тъмнината.

 

Пералня за разсеяни

 

 

Случвало ли ви се е точно след като сте пуснали пералнята, да откриете още няколко неща, които е трябвало да се перат? Ето го и решението - неголямо допълнително прозорче, монтирано на капака на пералнята, през което можете да пуснете забравеното във всеки момент от цикъла на работа.

 

Пейка-дърво

 

Тази пейка от паднал клон е дело на дизайнера Бенджамин Грейндордж - тя е и красива, и екологична, и се приближава до предмет на изкуството.

 

Слънчева велоалея

 

 

Първата в света велосипедна алея, събираща слънчева енергия се намира в град Кромен, Холандия. За година тя е произвела 70 киловатчаса енергия на квадратен метър, което е достаъчно за захранването с енергия на три домакинства. Разработчиците от компанията SolaRoad се надяват идеята им да получи разпространение. Изградени по този начин, велоалеите могат да създават енергията, необходима за улично осветление. А и на велосипедистите винаги ще им бъде светло!

 

Лего чехли

 

Всеки родител познава болката от настъпване на елемент от конструктор с бос крак. Е, край на мъките, от компанията "Лего" най-сетне изнамериха решението на този болен проблем на нашето време.

 

Матрак за гушкане

 

 

Специалните прорези ви позволяват да споделяте близостта си, без да ви изтръпват крайниците. Предимствата на този матрак оценяват и онези, които обичат да спят на една страна.

 

Вана сфера

 

 

Тази луксозна вана-сфера е измислена от руския дизайнер Александър Жековски. Отпускате се в приятно топлата вода, същевременно се носите из въздуха в този изящен стъклен мехур. Трябва да е страхотно, особено, ако стаята е празна като на снимката.

 

"Джобна" количка

 

 

Още едно хитроумно улеснение за родители. Авторството е на компанията GB. Тази количка ще бъде оценена по достойнство от родителите с динамичен начин на живот - тя се сгъва и прибира в ръчната чанта и при нужда се вади отново. Хитро, а?

 

Биокамина

 

 

Кой ли не харесва живия огън в камината? Нищо друго не създава такъв уют в дома. Все пак повечето модерни апартаменти нямат място и възможност за монтиране на истинска камина. Тук на помощ идват био или екокамините - те използват чист етилов спирт, добиван от дървесни остатъци.

 

Дай мигач

 

Истински добро откритие за сигнализация, изнамерено от азърбейджанския дизайнер Елнур Бабаев. Светлинните знаци сигнализират автомобилистите за маневрите на велосипедиста в тъмното. Проекторът е закрепен за седалката, а знаците светват автоманично в зависимост от движенията на велосипедиста.

 

За любителите на хубавия бой

 

5059260-1000-1449682223-0_173b60_d68c874a_orig

 

Тези меки оръжия-възглавници на Брайън Ку помагат на децата да изразходват енергия и войнствени емоции, без да се нараняват.

 

Шоколад на резени

 

Толкова находчива и проста идея! Шоколадът да се опакова като сиренето на отделни порции! Продуктът на японската компания Bourbon също така ще ви помогне в направата на истински кулинарни шедьоври.

 

 

Зеленчукови играчки

 

 

Още едно находчиво откритие на компанията "le FabShop". С помощта на тези елементи детето всеки ден има нова играчка. Комплектът развива въображението и сръчността, а може да помогне да накарате капризният конструктор най-сетне да си изяде броколите.