Идват празници, всичко свети и блести. За да блеснете и вие, трябва да излъчвате светлина. И най-семплият тоалет ще изглежда чудесно, ако кожата ви сияе.  Красотата започва отвътре, как да я извадим на повърхността. Ето съветите на специалистите:

1. Започнете със страхотна кожа

Независимо дали слагате грим или не, погрижете се за кожата си навреме. Повечето професионални гримьори се обединяват около нанасянето на маска. Ако използвате ексфолиращи продукти, направете си маската в деня преди партито, за да избегнете риска от неочаквани изненади. Студът променя реакциите на кожата; продукт, с който успешно сте почиствали кожата си в топлите месеци, може неочаквано да раздразни чувствителната кожа през декември.
Изплакнете маската с най-студената вода, която можете да изтърпите. Това ще подпомогне затварянето на порите и ще намали подпухването на клепачите. Веднага след това сложете олио за лице или друг омазняващ продукт.

 

00820h_592x888

 
2. Ако ще използваге един-единствен продукт, нека е околоочен крем.

Той изглажда фините бръчки, подобрява структурата и прави нанасянето на коректор по-лесно и ефикасно.

3. Първо руж, после всичко останало

Ружът стои много по-естествено, когато се смеси с хидратиращия крем или фон дьо тена. Също така е добре да използвате два продукта вместо едни. "Две стъпки правят всеки грим по -успешен", казва Кристиан Макъло, гримьор на "Долче и Габана".  "Комбинацията от руж и бронзант стои добре на почти всички хора. Малко бронзант върши чудеса - започнете с него, нанасяйки по скулата, а след това използвайте прахообразния руж - отупайте четката върху вътрешната страна на китката и нанесете на скулите, а също в долната част на брадичката. Така се смесва най-добре.

 

00100h_592x888

 
4. Изберете едно нещо, върху което да акцентирате

Възможно е да подчертаете драматично и очите, и устните, но подобна комбинация се удава трудно дори на напредналите. Малко е като да обуете твърде високи токчета заедно с рокля, която трябва постоянно да придърпвате и нагласяте - твърде много неща се случват в едно и също време. Затова изберете какво да подчертаете: очите или устните. Никога и двете наведнъж. Лицето ви трябва да има фокус. Ако се спрете на опушен грим, изберете червило в неутрални тонове или блясък. Ако си изберете ярко, драматично червило, подчертайте очите само с много фина линия и малко спирала.

5. Първо гримираме очите, после слагаме основа и коректор

"Не искате да нацапате със спирала перфектно положения върху тъмните кръгове коректор, нали" - реторично пита Макъло.

6. Избягвайте "панда" ефекта

Опушеният грим е идеален за празничния сезон, но и той си има особености. Ако напластите твърде много черни сенки по клепачите, има риск да заприличате на панда. Затова редувайте черно със сиво или се спрете на сенки в тъмно бургундско или боровинка. Можете да започнете с черно и да преминете плавно в друг цвят.

 

mirada_smokey_974903345_800x1200

 
7. Универсалното решение - червено червило

Червеното червило е абсолютна класика. То отива почти на всеки тен, овал, възраст. Просто подберете контур в същия цвят като червилото и нанесете. Контурът ще направи червилото по-трайно, а и позволява по-голям контрол.