Нов мениджмънт, нови лица - хип-хоп изпълнителката Сиара става лице на модна къща Кавали.

Франческо Трапани, новият мениджър на модна къща "Роберто Кавали", начерта план за развитието на фирмата. През април компанията Clessidra SGL придоби 90% от "Роберто Кавали" и без излишно разтакаване смени досегашния курс на фирмата. Компанията, известна доскоро с драматичните си вечерни тоалети, ще се фокусира върху аксесоари и висок клас и луксозна конфекция.

 

HEKYMA_CIARA_ROBERTO CAVALLI (5)

 

Модели от сезон 2016, есен-зима
На новия творчески директор на марката Питър Дундас се възлагат надежди да продължи да ходи по тънкия лед, напипвайки границата между интригуващия кич с елементи на вулгарност и тоталната евтиния.

"Основният ни приоритет е дамското облекло, понеже по-голямата част от клиентелата ни е именно там.  Прет-а-порте сегментът предлага големи възможности. В момента ние сме много слаби в тази област. Оттегляме акцента от коктейлните и вечерните модели. Освен това трябва да се справим с обувките и чантите, където за момента представянето ни е катастрофално."

 

Roberto_Cavalli_resort_2016_collection3

 

Трапани смята, че компанията е способна да преживее това решително преориентиране, тъй като "притежава силен характер и може да се вдигне отново, особено като има подкрепата на бизнеса."

В момента правим стъпки за да подобрим начина, по който компанията се управлява - продължи Трапани. - Всичко започва с избора на нов мениджмънт, имаме нужда от универсални и екипни играчи, особено в модната индустрия, където част от дизайнерите са напълно луди."

 

Roberto_Cavalli_resort_2016_collection1

Модели от колекцията Resort за 2016

 

Разбира се, тигровите и леопардови принтове, шарките зебра, мрежестите чорапи, ресните и златните капси остават запазена марка на стила "Кавали", но този сезон те са леко укротени. Освен party animal този сезон жената, облечена в Кавали, ще търси и романтика и по-богата палитра на емоциите извън чистото забавление. В линията есен-зима 2016 се промъкват и милитъри елементи, които се запазват и в пролетно-лятната колекция за следващата година.

 

a0a01b588947d78b5d74e23923f6d75c-resp600v