Мишел Уилямс е лице на The Spirit of Travel новата кампания на LV

Чантите на Луи Вюитон са сред носещите стълбове на модния хай енд, вероятно затова са и сред най-имитираните и фалшифицирани стоки на черния пазар за мода. Една от прчините, разбира се, е в традиционно високите цени на оригиналите. Наскоро от концерна представиха най-скъпата си дамска чанта, правена досега - моделът City Steamer MM от колекцията им за 2016, пише Bulevard.bg.

 

louis-vuitton--Louis_Vuitton_New_shades_of_Capucines_with_PUSH_DI3

 

 

 

Материалът е крокодилска кожа, което вдига цената до 55 500 долара. Това е с 1000 долара повече от миналогодишната Dora PM, с който Никола Гаские дебютира като главен дизайнер на модната къща в колекцията за есен 2014. Той се предлагаше и в черно, а сега може да се закупи в зелено срещу 50 хил. долара.
Розовата градска чанта, която следва традициите на марката, е описвана като подходяща и за бизнесдами, тъй като е достатъчно просторна, за да побере документи и папки.

 

 

3843

 

Рекламната кампания за 2016 г. под наслов The Spirit of Travel е с участието на актрисите Мишел Уилямс и Алисия Викандер.

 


Технически погледнато, това не е най-скъпата им чанта изобщо, макар да е номер 1 при моделите от естествена кожа, отбелязва обаче специализираният сайт purseblog.com.

Чантата Kusama Pumpkin Minaudiere по дизайн на японската художничка Яйой Кусама например е истинско бижу с форма на тиква, изработена само в пет екземпляра от черна смола, злато и други фини метали. Тя е вдъхновена от малките вечерни чанти, популярни в Западна Европа през 30-те години, а цената й преди три години в Selfridges беше 83 500 лири стерлинги (около 133 хил. долара).

 

219
В Топ 10 на най-луксозните аксесоари с инициали LV, съставен от TheRichest.com, фигурират основно часовници, а на върха е куфарът, изработен специално за капитана на австралийския национален отбор по крикет Майкъл Кларк. Освен медни ключалки, които правят кражбата невъзможна, моделът съдържа и дървени рамки, направени от 30-годишна топола, изсушавана в продължение на четири години.

По 45 хил. долара пък се продаваха през 2007 г. сувенирните пачуърк чанти LV Tribute Patchwork, в които бяха вложени материали от 15 други модела на Louis Vuitton. Произведените бройки по дизайн на тогавашния творчески директор Марк Джейкъбс бяха едва 24 и отдавна са разпродадени.

 

chanta-pachuark-na-louis-vuitton

 

 

"Отне ми само четири часа и 222 долара, за да си купя менте-версии на отделните чанти, а срещу още 77 долара една шивачка ги наряза и "монтира" по абсолютно същия начин", писа тогава журналистка от известен таблоид.
А ето и няколко съвета за за какво да внимавате, когато избирате реплика на някой прочут Луи Вюитон модел:

Уверете се, че този модел наистина същестувва в колекциите на марката.

Уверете се, че фотосите представят модела от всички ъгли.

Избирайте само сигурни сайтове за пазаруване, доказали качествата си.

Вижте дали има възможност за връщане на стоката.

Проверете за отзиви на клиенти, които са купили същия продукт от това място.

 

louis-vuitton--Louis_Vuitton_LV_Now_Cruise_Campaign_6_DI3