„Имам живота, който винаги съм искала, а той не включваше да бъда майка“ - кредото на Жаклин Бисе, кръстница на многодетната Анджелина Джоли, резюмира отношението на жените, които не желаят да създадат потомство

Което е приемливо Джордж Клуни не е приемливо за колежките му. Живеем в модерени времена и все пак над жените, които не желаят да имат деца, тегне стигма.  Ким Катрал звездата на "Сексът и градът" напоследък заговори за "нормализация" на явлението - привлекателна, способна жена, която не желае да става майка.
Ето и някои известни жени, които вероятно няма да станат майки.

 

Ева Мендес 39

images_Images_thumbnails_thumb_2-Eva-Mendes

Ева предпочита здравия сън и спокойния живот. Красивата актриса беше обвързана близо 10 години с режисьора Джордж Гаргуревич, а сега е гадже на Райън Гослинг, но и за момент не си е мислила за традиционно голямо семейство. Ева споделя: „Накъдето и да се обърнеш – деца! Като ги гледам си мисля – аз няма да имам такова. Има толкова други неща в живота, които искам да пробвам“.

Джесика Бийл 31

images_Images_3-Jessica-Biel

 

Джесика се жалва от манията на приятелките си да я приобщят към клуба на майките. Все пак Джесика се ожени през 2012 г. за Джъстин Тимбърлейк, с когото преди това бяха гаджета цели 5 години, но наследници все още няма, възмущавали се близки на звездата. По отношение на деца обаче, актрисата не бърза и за момента кучето й е достатъчно.

 

Хелън Мирън 68

 

images_Images_4-Helen-Mirren

Британската актриса, която изигра всички английски кралици никога не е имала деца. С режисьора Тейлър Хекфорд са женени от 1997 г., но актрисата споделя, че в ранното си детство е преживяла психологическа травма, когато е гледала филм с раждане. Ужасът от болката на родилката се е запечатал дълбоко в съзнанието на звездата и дори самата мисъл за деца я отвращава.

 

Опра Уинфри 59

images_Images_5-Oprah-Winfrey

 

Опра е друга бездетна знаменитост, която не съжалява за избора си да няма деца. Водещата не е била грижовно отгледана като малка и според нея това е причината да не може от своя страна да се грижи за някой друг. „Помня как ме помолиха да гледам за малко 4-годишно момченце. Тогава реших, че няма да имам деца“, разказва чернокожата супер звезда. Въпреки че не може да се похвали със собствено потомство, Опра е горда покровителка на стотина студентки от девическа академия в Южна Африка. „Не съм се и замисляла за мои деца, но съдбата ми подари 152 дъщери“, казва тя пред Extra TV.

 

Камерън Диас 41

 

images_Images_7-Cameron-Diaz

„Млада съм, наслаждавам се на живота и това е именно защото нямам деца“, разказва през списание Parade Диас. Тя не може да проумее защо обществото налага жената задължително да роди – „и без това земята е пренаселена“, шегува се Камерън. Но е сериозна, когато става въпрос за личния избор. „Жените се боят да говорят за нежеланието си да родят, защото другите започват да ги избягват“, твърди актрисата и твърдо застъпва позицията на свободния избор.

 

Рене Зелуегър 44

images_Images_6-Renee-Zellweger

 

„Децата са доброволно робство“, твърди Рене и се радва на спокойствието си, гледайки как брат й не може да си вземе дори душ на спокойствие от децата. Рене е убедена, че „малките тирани“ крадат не само от кариерата, но и от личния живот достатъчно, така че звездата за момента няма намерение да се излага на подобно мъчение.

 

Милен Фармер 51

images_Images_8-Mylene-Farmer

 

Милен никога не е криeла негативното си отношение към брака и децата. „Напълно достатъчни са ми моите маймунки“, разказва френската звезда. Тя притежава две подскачащи маймунки със звучните имена И Ти и Леон, които явно са пълен заместител на детската глъч в дома на певицата.