Как да предпазим кожата си от зимните крайности в шест стъпки

Пронизващ студ и хапещ вятър навън, сух, прашен въздух - вътре - зимните реалности не се отразяват добре на кожата. Затова през студените месеци, тя изисква по-специална грижа. Ето 6 прости трика, с които да съхраните свежестта на лицето си.

1. Подготовка за зимни условия

Не може да се каже, че сте подготвени за студа ако нямате в шкафчето: овлажняващ крем - не гел или лосион - за през деня, богат нощен крем, хидратираща маска и масло за тяло - което да слагате след баня, за да може тялото ви по-добре да задържи влагата.
За най-студените дни дерматолозите препоръчват да слагате продукти с масло от шеа или бадем върху овлажняващия крем. "Стига да не сте склонни към акне, това е чудесен начин да предпазите кожата си." - казва доктор Пол Джерод Франк.

2. Четете състава

Серамидите и хиалуроновата киселина са вашите приятели.  Това са молекулите, задържащи влагата под повърхността на дермата и запълващи линиите и бръчките, които се задълбочават когато кожата е суха и дехидратирана. Ако кожата ви е чувствителна или склонна към акне, търсете продукти с масло или екстракт от гроздови семки.

3. Не пропускайте слънцезащитния фактор

Всеки, който е отишъл на планина през зимата без слънцезащита, знае колко лошо се изгаря на сняг. Не пропускайте слънцезащитния фактор през зимата, кожата ще ви се отблагодари.

4. Приберете скраба и пилинг маската

"Внимавайте с продуктите, съдържащи гликолева и салицилова киселина, ако не ги използвате внимателно, те могат да остържат и изсушат кожата и да я направите по -уязвима за студия вятър - казва доктор Франк, - приберете скраба и силно ексфолиращите продукти и ги оставете за по-топли дни. Инвестирайте в хубав тоник. Той хем ще помогне да свалите мъртвия слой клетки от кожата, хем когато го използвате редовно всяка вечер спомага за по-доброто усвояване на останалите продукти от кожата.

5. Вземете си овлажнител за въздух

Непрекъснатото редуване на студен въздух с топъл, когато се прибираме, изсушава кожата,  наелектризира косата и води до синусни възпаления. Ако сложите овлажнител в спалнята, ще имате не само по-мека кожа на лицето, устните и ръцете, но и ще се предпазвате по-надеждно от настинки.
Като цяло, ще спите, ще се събуждате, ще се чувствате и изглеждате по-добре, ако спите на студено.

6. Прегледайте козметичната си чантичка

Ако кожата ви е склонна към зачервяване в зимните месеци, изберете коректор със зелен тон за неутрализиране.
Също така е добре да замените пудрата и прахообразния руж с течни или кремообразни версии.