Широките панталони с висока талия се върнаха, но как да ги носим, за да изглеждаме по-скоро в 70-те, отколкото в нулевите години на 21 век?

Ура, широкият панталон се върна! В рядко срещан акт на единомислие модната индустрия реши да впише широките панталони в дневния ред. Трябва да внимаваме обаче, за да не изглеждаме с тях демоде или смешно.

На първо място ретро позоваването, за да е наистина ретро, а не старомодно, стилът ви трябва да реферира към 70-те, а не към нулевите години на 21 в.

Ако отгърнете светските рубрики на списанията от края на 90-те, ще видите множество снимки на Дженифър Анистън под ръка с Брат Пит и в широки панталони с островърхи обувки на ток - не само присъствието на Пит издава колко са стари снимките, широките крачоли, напластени върху обувката - ето това е стилът, от който трябва да бягате.

 

Fall-trends-2015-fashionew-3

 

Талията е висока

През нулевите години, когато звездата на Бритни Спиърс грееше ярко, любимият тоалет на младите момичета включваше блузка, свършваща малко под бюста и панталон, започващ малко над срамната кост, излагайки на показ едни 15-20 сантиметра гола плът. През 2015 плът не се показва, талията е висока - иначе няма смисъл.

Пък и това е кройката, която дава възможност да се възползвате от големите предимства на модела -  обиколката на бедрата се смалява оптически, а краката се издължават.

Ако залагате на вариант чарлстон с тесни в горния и леко разкроени в долния край крачоли, обърнете внимание на дължината  - крачолите трябва да стигат до глезените и нито сантиметър надолу.

 

0c1f0cbf-c031-41ac-bf8d-5703f00eff25-572x600

Виктория Бекъм - да, Бритни - абсолютно не

 

ffa8de57-1877-43a4-b2c0-cc0a9eceba8f-572x600

Сара Харис - категорично да, Никол Ричи - не

Последният път, когато носехме широки джинси, отгоре задължително бяхме с прилепнала блуза, подчертаваща бюста и добре тренирата коремна стена. Правилото на 2015 обаче гласи, че не е важно да сме привлекателни, а интересни.

Интересена този сезон е полузагащената риза - това ще ви кажат всички - от калифорнийските старлетки до миланските фешън блогъри.

ways-to-wear-flares-510x364