Съдейки по таблоидните заглавия, можем да заключим, че Дженифър Анистън е бременна поне от 10 години. "Джен - бременна и самотна", "Анистън: бременна на 40", "Джен ще има близнаци"  - това са само част от заглавията, които поне от десетилетие всяка седмица ни информират за гестационния статус на актрисата. Ако имаше някакъв процент истина в тях, Анистън щеше да се радва на футболен отбор русокоси ангелчета, които явно успява да складира някъде, пише Marie Claire.

Защо толкова много искаме Анистън да има деца?

Почти няма известна актриса, около която да не са витаели слухове, че чака дете, но Анистън е основната любимка на тези спекулации. Независимо какви войни, бедствия и проблеми се стоварват на света, публиката иска Джен да има бебе.

"Вероятно е заради имиджа, който има - на симпатична, нормална жена - обяснява психотерапевтката Джийн Сейфър, авторка на книгата "Отвъд майчинството: избирайки живот без деца". - Тя въплъщава традиционния модел на женственост - хубава, сладка, сърдечна, топла, естествена... това просто тегли към традиционните женски роли."

Анистън спокойно може да е наша приятелка. Ако си прекарал десет години с образа й в "Приятели" и следващите десет с подобни роли - вече имаш чувството, че я познаваш.

"Някои знаменитости създават у хората илюзия, че ги познават. Особено пък Дженифър - даже не споменават фамилията й. Тя е жената, която ви се иска да бъдете или за която искате синът ви да се ожени - обяснява доктор Сейфър - знаменитостите са проекции на нашите желания, фантазии и мечти какви бихме искали да бъдем."

Освен това, тя е жената, на която всички желаеха щастие, след раздялата с Брат Пит. А какъв е щастливият завършек - да се омъжиш и да имаш деца. Та тя е на 46, тя трябва да има деца - смята публиката.

"Некомфортна ни е мисълта една жена да няма деца. Особено пък когато е привлекателна и женствена, понеже това е против убеждението ни за предназначението на жената, за това каква трябва да бъде една осъществена жена. Дори и днес се смята, че нещо не ти е наред, ако не искаш да имаш бебе. Не зная дали тя е решила да има или да няма дете, но светът е решил, че тя е длъжна да иска бебе", заключава доктор Сейфър.