Шарено с шарено не си отива, обувките трябва да си пасват с чантата - имаме свободата да пратим в миналото някогашните твърди постулати.

Светът се променя скоростно, същото се отнася за модата. Доказателство за това е, че дори непоколебимите доскоро правила кое може и кое - не, търпят ревизия. Ето и примерите:

Бяло не се носи през зимата

54ac647ee7d32_-_elle-01-fashion-myths-white

Някога всесилен, този постулат вече е в миналото. Пазарът предлага достатъчно актуални материи и модели в бяло.
Да, белият лен отдавна е прибран в куфара с летни дрехи, но нищо не ви спира да облечете кашмирен пуловер в слонова кост, избелени до бяло джинси или вълнено палто с цвят на девствен сняг.

 

Чантата трябва да съответства на обувките

54ac647f7cfb6_-_elle-02-fashion-myths-match-shoes-bag-xl

Може да е било така по времето на майка ви, но сега нищо не ви спира да грабнете любимия си клъч в изумрудено и да го съчетаете с кецове или обувки. Добрата игра с аксесоарите неимоверно качва класата.

Шарено с шарено не си отива

54ac64804ddee_-_elle-03-fashion-myths-mixing-prints

Още едно правило, което сме чували в детството и с което не сме длъжни да се съобразяваме. Миксирайте на воля с принтове и райета. Новото правило е, че правилата не важат.

Тъмносиньо не си отива с черно

54ac6481063d3_-_elle-04-fashion-myths-navy-black

Има начини да съчетаете несъчетаемото, просто бъдете освободени и не мислете в конвенции, успеете ли - всички ще се обръщат след вас.

Ниските жени не бива да носят широки панталони и дълги рокли

54ac648287379_-_elle-06-fashion-myths-short-people

За добрата кройка няма ниски и високи. Един добре ушит широк панталон издължава всяка фигура.

Отворени обувки+чорати=модно престъпление

54ac6483ec695_-_elle-07-fashion-myths-socks-and-sandals

В 90% от случаите това продължава да е така, но ако действате внимателно, има начин да съчетаете високи, отворени обувки с плътен чорап и да личи, че разбирате от мода.