Обувките трябват да пасват с чантата, розово не се комбинира с червено - някой правила спират да са валидни с времето, но има и такива, които винаги са актуални

Обичайте се такива, каквито сте

Вместо да се терзаете за формата си и да се измъчвате с диети,  за да влезете в определени дрехи, изберете дрехите, създадени за вашата фигура. Когато носите правилно подбраните за вашия силует дрехи, изглеждате по-слаби. "Жените прекарват толкова време, вайкайки се над това, което нямат, вместо да накарат онова, което имат да изглежда страхотно." казват стилистите. Открийте онези дрехи, които ви стоят най-добре. Веднъж разберете ли кое пасва на вашата фигура, ще започнете да изглеждате по-млади и по-слаби, просто носейки правилните дрехи за вас.

Не гледайте номера на размера върху етикета

Не се натъпквайте в по-малък размер. Ако ви дразни цифрата върху етикетчето - отрежете го, то е безсмислено. Различните марки имат различни системи за мерене. Става въпрос за вас, ако се чувствате удобно, ще излъчвате увереност а тя няма нищо общо с размера.

Твоят шивач е най-добрият ти приятел

Добрият шев е всичко, стигне ли се до това как дрехата застава върху тялото. Добре ушитата дреха подчертава силните страни на фигурата и прикрива недотам ласкателните. Шиенето по мярка акцентира върху най-добрата ви версия. Да, скъпо е, но ако конфекцията, която сте си купили не ви стои добре, така и така няма да я носите.

Подгънете джинсите си, така че да пасват на обувките

Изберете идеалната дължина на крачолите, така че да стои добре и с високите и с ниските ви обувки и ги подгънете или занесете на шивач.

Инвестирайте в качествено бельо

Бельото е също толкова важно, колкото и лосионът за тяло и дезодорантът, който слагате сутрин. Когато започнете с добра база, всичко останало се подрежда по-добре. Дрехите застават по-гладко върху талото ви. Бикините не бива да се врязват и да се очертават под дрехите. Сутиенът трябва да е в точния за вас размер.

Подходящ шал или украшение може да промени целия вид

Никога не подценявайте потенциала на интересна огърлица или шал да оживят и най-обикновените дрехи. Даже комбинация от най-банален Т-шърт и джинси може да се трансформира в нещо страхотно с един шал или гердан. (Тук, разбира се, трябва да се съобразите с шията - ако искате отпически да я издължите, изберете свободен наниз, който не стяга врата.)

Въпрос на баланс
Ако отгоре сте с нещо щироко, надолу облечете тесни дрехи и обратно. Ако сте облекли широко сако - сложете тесни панталони. Широката пола комбинирайте с тясна блуза.

Токчета в телесен цвят вървят на всичко
"Те са гениални, казва Ерин Уолш, която облича Сара Джесика Паркрър, Маги Гиленхал и други знаменитости. - Вървят наистина с всичко и издължават оптически краката. Само трябва да намерите подходящия за вас нюанс на бежово.

Не пазарувайте само по разпродажби

Да, всички обичаме разпродажбите, но внимавайте все пак. Тези панталони са супер, намалени са на половина и ако свалите два килограма ще ви стоят страхотно, тази блузка не е точно във вашия нюанс на оранжев, но пък е намалена със 70%. Помнете, че сделка ще има само, ако ги носите.

Охарчете се за две наистина страхотни чанти
Трябва ви поне една голяма и абсолютно страхотна чанта, в която да поберете всичко, което ви трябва. Чантите тип клъч са страхотни, но когато говорим за функционалност - хубавата голяма чанта няма аналог, плюс това няма опасност да я забравите в таксито.

Ако се колебаете - черно
Черното си е черно. То изтънява силуета, секси е и никога не излиза от мода.