Освен за наследствеността, формата на лицето говори и за характера. Вижте как.

Казват, че първото впечатление е най-важно. И въпреки че върху оформянето на външния ни вид влияят редица фактори, които нямат нищо общо с нас, някой смятат, че овала на лицето дава ясен сигнал какви хора сме. Вероятно затова думите лице и личност са с един корен.

По формата на лицето може да се съди за характера, за силните и слаби страни на личността, както и за житейското й призвание.

Ако се колебаете да определите към кой тип спада вашия овал, застанете пред огледало и очертайте с червило, сапун или молив за очи формата на лицето си. Отдръпнете се и вижте резултата. (После измийте силуета.)

 

670px-Determine-Your-Face-Shape-Step-10

 

И така, ако лицето ви е с правоъгълна форма, вие цените логиката и разсъдъчността. Също така умеете да планирате. Все пак не загърбвайте емоционалността си и оставете място за непредвиденото.

Кръгло
Кръглото лице говори за общителност. Вие сте мили и се раздавате, поставяте другите преди себе си. Но трябва да мислите и за себе си и своите нужди.

Ромбоидно
Ромбоидната форма се асоциира с желание за контрол. Вие сте от хората, които изпипват детайлите и дават добър резултат. Умеете ясно да артикулирате проблемите и сте добри в комуникацията.

Сърцевидно
Вие сте упорити и силни. Притежавате неукротима енергия и фокус. Горко на тези, които опитат да застанат на пътя ви, имате ли цел, нищо не може да виспре.

Овал
Ако сте притежатели на овална форма на лицето, винаги знаете какво да кажете. Умеете да предразполагате хората и да ги накарате да се почувстват удобно във ваше присъствие. Това не значи, че винаги казвате това, което другите искат да чуят.

Квадрат
Честито! Притежателите на квадратно лице са от онези, които винаги получават, каквото искат. Обичате мащабните проекти, защото те ви дават възможност да разгърнете енергията си.

Триъгълно
Триъгълното или крушовидно лице казва, че вие винаги се владеете. Колкото е по-тясно е челото ви, толкова повече цените контрола и реда. Хората с подобна форма на лицето често са доста успешни.