5 практични приложения на кехлибарената напитка за дома и градината

 

Бирата е една от най-предпочитаните и популярни напитки в света. Нейният завладяващ вкус помага за ободряване на тялото през горещите летни дни и способства за ревитализирането на косата, кожата и ноктите. 

 

Колегите от kulinaria.bg подбраха още 5 практични приложения на кехлибарената напитка за дома и градината.

 

 

Премахнете петна от кафе

 

 

С помощта на бира вие може да премахнете петната от кафе по текстилните материали. Всичко, което трябва да направите, е да изсипете малко количество от натуралния продукт върху засегнатата зона и да разтъркате с помощта на четка, след което да почистите мястото с необходимите средства за целта.

 

 

Наторете растенията

 

 

Бирата съдържа нишесте и мая, което я превръща в едно предпочитано средство за подхранване на много растения. Така че, споделете напитката с вашия листат приятел, за да може и той да се почувства добре.

 

 

Омекотете кожата на краката

 

 

Вземете един съд и в него изсипете по равни количества бира, натурален ябълков оцет и вода. Потопете краката си в разтвора и ги задръжте там за 20 минути, след което ги измийте с топла вода и ги подсушете с чиста кърпа. Моментално ще усетите как болката изчезва, а кожата ви става много по-мека и гладка от преди.

 

 

Премахнете ръждата

 

 

За да почистите инструментите от натрупалата се по тях ръжда, е нужно да ги потопите за няколко минути в отделен съд, пълен с бира, след което да ги измиете с чиста вода и да ги забършете със суха кърпа.

 

 

Овкусете месото

 

 

Накиснете месото в съд с бира и го оставете в хладилника за няколко часа, след което пригответе любимото ястие и се насладете на неговия незабравим вкус.