Начинът, по който нежният пол подхожда към храната, зависи от сътрапезника. Ако Тя се храни...

С мъж - желанието й да се представи добре се усилва, ако налице са романтични обстоятелства. В такъв случай жената се стреми към минимализъм и гледа да мине със салата-две или с чаша бульон. При неприлично предложение за по-солидна порция очите й се изпълват с ужас: "Никога няма да мога да изям това!" Чували ли сте мъж да казва: "Аз не искам пържени картофи, ще си взема едничък от твоите"?

Ако се наложи да изведа мъж на вечеря, ям предварително или си поръчвам само салата, споделя бизнесдама. Иначе имало опасност той да я сметне за прасе: "Но когато се прибера вкъщи, мога да изям целия хладилник."

Жените обаче не се замислят какво би станало, ако прекъснат любовната предигра от страх, че ще изглеждат сексуално огладнели.

Сама на масата жената се обръща на 180 градуса. Тогава изяждам всичко, което не е залепено за чинията, признават някои без свян - а ако любимият им работи до късно, му изневеряват с пица и сладолед.

С други жени се проявява типичната за нашия пол солидарност. Тя намира израз не само в случаите, когато една от тях пази диета и останалите не злоупотребяват пред нея с апетитни манджи. Ако някоя се полакоми за пакетче фъстъци, приятелките (колежките) й обикновено се присъединяват към грехопадението, което често завършва около тава прясноопечени мъфини.

За слабия пол отношенията с храната са като бурна любовна връзка,

с разбиране коментират западни експерти по храненето. Корените на това според тях са още в праисторическите времена: мъжът ходи на лов и осигурява прехраната, жената се грижи за домакинството и съставя менюто. В онези времена усилията й са били погубвани - на него му било все едно дали пържолите от мамут са препечени, алангле или сурови.

Впоследствие любовта започнала да минава през стомаха, но "Ям, за да живея" е неотменният принцип на мъжа, приемащ храната като гориво, което му позволява да изпълнява функциите си на силен пол. За жена му обаче храненето става равносилно на смъртен грях.

Вкусното блюдо е не само престъпление, но и награда.

Огромно блокче фин млечен шоколад, кило банани или кутия сладолед - какво по-подходящо възнаграждение за усилията й да пази диета и да смъкне няколко кила! :)

Немалко чревоугодничества целят да намалят стреса или да убият времето, ако тя прекарва съботната вечер сама вкъщи.

Виж още: Преяждате ли?