Истината е, че единственото нещо, което може да пребори този козметичен дефект, е правилната храна, а не липсата ѝ, споделиха в ezine.bg

Битката между жените и целулита никога няма да спре, ако не променим начина си на живот. Споделяли сме с вас вече процедури, с които да премахнете портокаловата кожа, но сега е време да разберете менюто, което ви идва на помощ във вечната война!

Много жени си мислят, че за да се сбогуват с портокаловата кожа трябва да отслабнат. Това е съвсем грешна представа! При драстични диети кожата увисва и губи своята еластичност, а целулитът става дори още по-видим. Истината е, че единственото нещо, което може да пребори този козметичен дефект, е правилната храна, а не липсата ѝ, споделиха в ezine.bg

Ето какво е хубаво да похапвате редовно, ако искате гладка и красива кожа:

Лимони

young-woman-eating-orange

Киселите лимони намаляват ефекта на въглехидратите в тялото, които обработват бързо храносмилателната система и се превръщат в захар, която влияе върху нивото на инсулина. Цитрусите пречистват черния дроб, което влияе на нивата на естрогена. Сокът от един прясно изцеден лимон в чаша вода сутрин на гладно може да направи чудеса с фигурата ви.

Зелен чай

chay

Зеленият чай съдържа мощен антиоксидант, който ускорява метаболизма и намалява мазните депа.

Червено вино

Нови изследвания доказват, че червеното вино понижава нивата на естроген.

Краставица

1671246-poster-1280-why-shrink-wrap-a-cucumber

За да нямате целулит е важно да пиете вода през целия ден, но и да консумирате храни с високо съдържание на вода. Краставицата е съставена от 90% вода, също както и динята.

Чесън

Garlic-sprouts1

Чесънът и лукът са известни със здравословния си ефект върху човешкия организъм. Те са страхотни в редуцирането на нивата на инсулин. Най-добре е да се консумират сурови.

Сурови ядки

Съдържат растителни стероли, които блокират абсорбцията на лош холестерол. Увеличават прогестерона при жените и тестостерона при мъжете, което помага за баланса на активния естроген.