Днес ще ви представим един съвсем нов и лесен метод за оформяне на къдрава коса. Дамите, които се радват на гъста и къдрава коса, знаят много добре колко трудно се поддържа добрата прическа.

Козметичната индустрия да се развива и започва да предлага все по-бързи и лесни решения за всекидневните ни проблеми.

Днес ще ви представим един съвсем нов и лесен метод за оформяне на къдрава коса. Дамите, които се радват на гъста и къдрава коса, знаят много добре колко трудно се поддържа добрата прическа.

Сушенето на косата е най-важната стъпка, тя определя начинът, по който ще се стилизира прическата ни след това.

От известно време нашумя един нов и интересен начин за сушене на косата с тениска. Е нека ви представим как да постигнете добри резултати с тази техника.

Стъпка 1

sls-free-shampoo

Измийте косата си както обикновено – използвайте както шампоан, така и балсам. В случай, че поставяте стилизиращи продукти, постарайте се да го направите преди да хванете косата с тениската.

Стъпка 2

Разстелете памучна тениска или каквато и да е кърпа от микрофибър върху плоска повърхност.

670px-587657-2

Стъпка 3

Наведете се над кърпата в такава позиция, че по-голямата част от косата ви да съвпада с позицията на кърпата.

670px-587657-3

Стъпка 4

Вземете най-горния ъгъл на тениската и го притиснете плътно и стегнато върху задната част на главата. Най-добре ще е това да бъде тилът.

670px-587657-4

Стъпка 5

670px-587657-5

Започнете да събирате останалите краища на кърпата или тениската около лицето си и ги усуквайте в посока към челото. След като сте готови, ще изглеждате все едно имате два дълги края, които обхващат главата и се събират над лицето.

Стъпка 6

670px-587657-7

Изправете се и завържете краищата към предната част на главата в кок, възел и закрепете или с фиби и шноли или най-добре с ластик за коса.

Стъпка 7

Останете така, докато не усетите, че косата ви е напълно суха. Обикновено това отнема между 20 и 30 минути, в зависимост от плътността и дължината.

Стъпка 8

След като махнете кърпата или тениската, не пипайте косата, за да не се появят стърчащи краища или наелектризиране.

25577-Brunette-Curls

Източник: tialoto.bg