Направете косата си по-буйна и по-гъста с листа от коприва. Можете да си купите от всеки биомагазин или от най-близкия ви пазар. Или пък си наберете сами!

Пролетта е сезонът на копривата. Тази билка е една от най-полезните продукти, особено сега защото е прясна. Копривата помага при косопад, пърхот и силно омазняване на косата. Тя е богата на витамините А, В2, К, етерични масла и соли на желязо, калция, калия и сярата.

Направете косата си по-буйна и по-гъста с листа от коприва. Можете да си купите от всеки биомагазин или от най-близкия ви пазар. Или пък си наберете сами!

nettle_flower_full


  • За да подхраните косата си с коприва, вземете 1 литър Вряла вода и сложете в нея 5 супени лъжици от зелените листа. Оставете течността да заври половин час. Когато вече билката е пуснала всичките си полезни вещества, полейте косата си нея, като предварително сте я измили с шампоан.  За повече блясък добавете и една супена лъжица оцет към чая, който сте приготвили. Не плакнете!  • Ако имате пърхот или косата ви пада прекалено обилно, снабдете се с 200 милилитра етилов спирт 70% или водка и в него сложете 1 шепа коприва. Оставете сместа на тъмно в продължение на 7 дни. След това я втривайте в корените на косата си и отмийте с вода.


4189022

  • Копривата идва на помощ и при проблеми с омазняването и косопада. Необходими са ви 10 дни за да видите резултата.  Рецептата е следната: Направете запарка между 300 милилитра винен оцет и шепа коприва. Сместа трябва да ври 30 минути, след което трябва да я прецедите и да облеете косата си, без да отмивате.  • Друг метод, който можете да приложете е с кисело мляко. Вземете половин бурканче от кисело мляко и добавете в него 5 супени лъжици коприва. трябва да се получи гъста каша. Нанесете тази маска на косата си и оставете за половин час, след което може да я отмиете.


homemade-hair-tonics-1