За да накарате кожата ви да заблести, хапвайте повече папая, банани, лимони,портокали, черешки и ягоди.

Вътрешната ни красота е отражение на външната. Всичко, което приемаме, се отразява на цялостната ни визия и на това как изглежда кожата ни.

За да накарате кожата ви да заблести хапвайте повече папая, банани, лимони,портокали, черешки и ягоди.

Папаята е богата на мононенаситени мазнини, които предотвратяват изсушаването на кожата. Този плод съдържа и Омега-9 киселини, които подобряват общия тонус на кожата, намаляват зачервяването и чувствителността ѝ. Полезна е за епидермис, заради високото си съдържание на витамин А, С и Е.

Бананът е другия плот, който обича кожата ви и я кара да блести. Той съдържа близо 75 % вода, както и витамин С и В6, много е важен за поддържане еластичността на кожата и намаляване на бръчките. Направете си маска от банани и я оставете да подейства 20 минути. След това изплакнете с хладка вода.

fruit-masque-on-face

Лимонът е един от най-богатите на антиоксиданти плодове. Той освен, че освежава кожата, я изсветлява и премахва неравностите. Ако страдате от акне, обърнете се за помощ към Лимона - намалявайки нивото на токсините в кръвта, се пречистват кожните клетки.

Портокалите поддържат кожата ви здрава и красива Най важните съставки от него се крият в корите му. Положителните им качества се отразяват много добре за подхранване на епидермиса и предпазване от развитие на злокачествени заболявания. Приготвяйте си маската с портокалови парченца върху деликатната кожа на лицето.

Face-with-Fruit-Mask_full

Еликсири за поддържане на млада кожа са ягодите. Тези изключително вкусни плодове са богати на аскорбинова киселина и имат ефикасни противовъзпалителни свойства. Използвайте ги като маска поне веднъж в седмицата. Киселината в тях предотвратява вредното влияние на ултравиолетовите лъчи върху кожата.
Череши

Черешите са богати на антиоксиданти, те се борят със свободните радикали, които увреждат здравите клетки на организма. Използвайте ги като маска и ще забележите ефекта им веднага, те постигат чудодеен ефект, като правят кожата ви да изглежда по-свежа и красива.

Natural-homemade-fruit-facial-masks-.-©-Gennadiy-Poznyakov-768x1024