Понякога модата се променя толкова бързо, че е трудно да хванем края на един тренд и началото на следващия. Някои елементи се задържат, други проблясват на модния небосклон като падаща звезда и изчезват преди да сме успели да ги осмислим. Ето част от нещата, които доскоро бяха хит, но вече не са актуални.

Не на помпоните


2015 беше годината на помпоните - те украсяваха всичко - от шапки до обувки и чанти. Този сезон обаче не са актуални. Имате две възможности - да отрежете помпона от миналогодишната шапка или да си купите нова - класическа, изчистена

Не на "ъгсовете"

Ъгсовете - зимните братовчеди на кроксовете вече са демоде за модния идиом. Меки, са топли и удобни - носете ги у дома, на дядо Коледа напишете да ви донесе високи велурени ботуши със среден, стабилен ток.

Не на контурирането

Ура, вече не е нужно да учите живопис, за да се гримирате. Контурингът, който така и така е подходящ само за фотосесия, вече е демоде. Новият тренд се нарича "джим скин" - идееята е бузите да изглеждат влажни, все е едно току-що сте излезли от фитнеса.

Не на пухения оверал

Когато и да е бил модерен този смехотворен аутфит, вече не е. Заложете на стилен плюшен костюм от две части - става и за работа, и за парти.

Не на дългото палто

Модата си пада шегаджийка. Този сезон забравете за дългото палто. Актуални са оувърсайз пухенките - все едно сте навлекли юрган. Ако се свлича по раменете - супер.

Не на странните принтове

Миналата година модните разбирачи полудяха по емоджитата - имаше ги върху чанти и палта. Тази година обаче са демоде. Заложете на стилни аксесоари - те винаги са на мода.