Есента е съвсем близо и идва с нова палитра актуални тонове. Този сезон на мода са ясните, класически цветове. Те чудесно се комбинират помежду си. Ако се страхувате от ярките вариации, можете да изберете един изразителен детайл, върху който да акцентирате. Няма начин да не ви допадне някой от водещите цветове на сезона.

Изумрудено зелено

Зеленото във всичките му нюанси от изумрудено до синьо-зелено владее палитрата този сезон. Търсете плътни, падащи тежко материи, защото те подчертават дълбочината на цвета. Има и бонус - тъмните нюанси на зеленото се съчетават добре с почти всички други цветове.

 

Бебешко розово

То е сладко, то е чисто и много женствено. Разбира се добре с почти всички други цветове в палитрата и създава усещане за мекота и топлина. Не е най-практичният цвят, но не това е водещият мотив, когато искаме да се чувстваме привлекателни.

Бордо

Наричат го още винено, марсала, кармин. Названието не е толкова важно, цветът е невероятно изразителен и универсален - с него можете да се появите и в офиса, и на романтична среща. Мек, кашримен шал или пуловер в бордо на практика си е инвестиция, която си струва, тъй като качеството и класата никога не излизат от мода.


Оранж

Непременно си вземете нещо в оранжево този сезон - то е актуално в цялото си разнообразие от кайсиево до наситено получервено. Идеално се съчетава с черно и с бордо. Ако сте по-дръзки комбинирайте няколко отенъка наведнъж. Освен всичко друго този топъл ярък цвят ще ви дава настроене в дъждовните сутрини, когато всичко е сиво и помръкнало.

 

Кралско синьо

Този нюанс на синьото се съчетава добре с черно за разлика от по-тъмните отенъци. Ярък и изразителен цвят, който стои еднакво добре на брюнетки и блндинки.

Тъмносиньо

С този благороден цвят няма да сбъркате. Парка, сако или палто - струва си да заложите на качетвото, защото това е още един цвят, който на практика не излиза от мода. В сезон есен/зима 2016 обаче дизайнерии модни корифеи  му обръщат специално внимание.