Всеизвестно е, че добрата кройка прави чудеса за силуета, също както неподходящо избраните дрехи могат да ни "сплескат" и да ни накарат да изглеждаме по-едри отколкото сме. Има няколко класически похвата, които ще ни помогнат да издължим силуета и да изгбеждаме елегантно.

1. Ще изглеждате по-високи, ако всички дрехи са в един цвят - от тъмната гама. Те елиминират малките недостатъци.
Нищо по-добро от черното не е измислено.

 

2. Носете дрехи, които са ви по мярка. Прекалено широките, раздърпани или безформени дрехи карат тялото ви да изглежда по-късо

3. Няма как да минем без очевидното: носете обувки на висок ток. Но внимание - дебелите токове и платформите всъщност ни правят по-ниски и карат краката ни да изглеждат набити. Затова трябва да изберем обувки със среден или тънък ток. Кой е казал, че е лесно?

4. Друго, което би ни помогнало в този случай, е да разделим горната част на тялото и долната с помощта на различни цветове дрехи. Не забравяйте, че дългите блузи ни правят по-ниски.

5. Позата ни също оказва голямо значение. Когато стоим изправени, с прави рамене и вдигната глава, изглеждаме значително по-високи.

6. V-образните деколтета също са трик, който може да повлияе на начина, по който изглеждаме.


7. Широки дънки, от които се вижда единствено върха на обувките - чудесен начин да създадете илюзията за по-източен силует. Препоръчително е също джинсите да са с висока талия.

8. Изберете много късото или много дългото. Ако сте решили да заложите на шорти, изберете по-късите и не забравяйте, че трябва да ви бъдат по мярка.

 

9. И на последно място - един съвет за по-апетитните момичета. Носенето на дрехи на вертикални ивици ни кара да изглеждаме освен по-високи, и по-слаби.