Той е от онези дизайнери, които са навлезли бавно в професията, учейки занаята от А до Я. Чиракувал е, учил се е и познава модата в детайли. Освен това обича жените, а те му отвръщат със същото...
Джорджо Армани продължава да оглавява модната си  империя, включваща няколко бранда, както и луксозни хотели в Дубай и на Карибите.
За своите близо 80 години, той изглежда изненадващо младежки, а дрехите, които прави, сякаш са неподвластни на времето. Къде се крие магията на стила Армани? Отговорите дава самият той.

 

 

Да си елегантен не значи да се набиваш в очите, а да се запечаташ в паметта

Както и при други дизайнери, световната слава идва при Армани чрез Холивуд. През 1980 той облича Ричард Гиър от главата до петите за "Американски жиголо" и всички моментално пожелават да обуят широките меки панталони, белите ризи и блейзърите на Гиър, за да заприличат поне малко на него.

Разликата между стил и мода е в качеството

Почеркът на Армани е в съвършената кройка, меките тъкани и минимализма, който самият той нарича "съвършенството на малкото". Всяка дреха, измислена от майстора, притежава спокойна елегантност и влиза в хармонично единство с този, който я носи.


Евтините обувки са лоша икономия. Не пестете от главното - обувките са основата на вашия гардероб.

 

Армани е първият дизайнер, който разделя различните си стилове колекции: “Джорджо Армани” например е класическата линия, “Емпорио Армани” е за по-младото поколение, “Армани джуниър” е за деца до 14-годишна възраст, “Армани ексчейндж” е колекция, насочена само за американския и азиатския пазар.

Да изглеждате секси е въпрос на увереност в себе си. Това е състояние на ума точно толкова, колкото и на тялото.

Армани признава, че е искал да е висок и да има забележителен нос, но въпросът е да си доволен с това, което имаш и да се опитваш да го използваш максимално ефективно. Няма смисъл да губиш живота си, опитвайки се да промениш нещата, които не ти е по силите да измениш.

Радвам се, че напоследък отново се появи жлание да бъдеш елегантен. Елегантността е ключ към облика, който не се влияе от времето и поради това не излиза от мода. За мен стилът е по-важен от нетрайните модни тенденции.

Армани радикално променя законите на модата и задава нови стандартни на модната индустрия. Той изхвърля всички ненужни украшения и въвежда спортни елементи в деловия и вечерния тоалет. Неговите модели позволяват на хората да се движат свободно, но без да жертват елегантността си.

Черното и тъмно синьото са най-добрите цветове. Придържайки се към тяхната цветова гама, сте свободни да експериментирате с формата и текстурата.

Печалбите на компанията "Армани" от най-различни сфери на бизнеса се изчисляват на 135 милиона долара годишно, освен модни марки, дизайнерът държи ресторанти, кафенета и луксозен хотел в Дубай. Според списание “Форбс” той е финансово най-успелият дизайнер в света.

Добре подбраният аромат може да стане ваша отличителна черта. Той е първото, което хората усещат, когато влезете в стаята, и последното, което изчезва, когато си тръгнете.

 

Никога не съм правил мода заради самата мода, стремя се да помагам на мъжете и жените да се чувстват комфортно и уверено в дрехите, които купуват.

Стилът е единственият лукс, който можете да си позволите, независимо дали разполагате с пари или не.