Всеки, който поне малко разбира от мода, ще ви каже, че не парите и не скъпите дрешки правят някого да изглежда шик. Става въпрос за специфичен усет да се напипва тренда, да се съчетават добре нещата, да се комбинира моден писък с винтидж и други редки умения. Днешният свят е обсебен по модата, тя е по-достъпна откогато и да било, и в същото време има хора, които изглеждат нелепо и други, след които всички се обръщат. Кое прави някои жени толкова неустоимо стилни?

Ето няколко догадки относто какво Да и какво да НЕ правим, опре ли до мода.

 

 

1. Недейте да браузвате блоговете за мода и после да копирате дословно марка по марка

Всички днес прекарваме много време, загледани в инстаграм профилите и блоговете на някоя Тейлър Томаси Хил, Мирослава Дума или Аня Зирува. Трябва да знаете обаче, че половината от тези блогъри, модни редактори, стилисти и други играчи са значително по-богати от вас, а други получават голяма част от дрехите безплатно, за да рекламират определени марки, и житейските им занимания се изчерпват във фръцкане по улици, кафенета и клубове - готино, но не за всеки.
Истински стилните мацки хвърлят едно око на мрежата, а после излизат и намират далеч по-достъпни алтернативи на видяното. Пък и никога не го копират дословно.


2. Те не се страхуват да влязат навсякъде и си купуват дрехи и аксесоари отвсякъде

Те просто са верни на собствената си естетика и не се притесняват да влязат и в най-окаяния секънд хенд и да излязат оттам с находка, за която други биха платили куп пари.

 

3. Винаги изглеждат по-малко "направени" от останалите

Те не се притесняват да се покажат по износени кецове там, където повечето се препъват на токчета, и никога няма да ги видите с вафли или подобни простотии по косата. Всичко при тях изглежда постигнато без усилие, независимо колко време са прекарали пред огледалото.

4. Те знаят, че не марката те прави стилен

Това е клише, обаче, за да си стилен, трябва да си увереност, с онази увереност, която няма нужда от сако за 700 долара или чанта за 2000.

 

 

5. Не робуват на модата

Те съумяват да се забавляват с трендовете и да ги следват, без да изглеждат зависими от тях. Всеки блогър под слънцето ще ви каже - ако трендът не му допада, той няма да го следва.

6. Те не се обличат, за да ги сметнат за стилни

Добре облечени жени имаше и преди модните блогове, седмиците на модата и диктатурата на уличния стил. Те просто се обличат според предпочитанията и начина си на живот.
Няма значение, че обувките ви са Александър Уонг, ако не умеете да ходите на тях.
 

Източник stylecaster