Личността прави стила. Никой не помни с каква чанта е била София Лорен, затова пък деколтето й не се забравя.

Италианският дует Доменико Долче и Стефано Габана над трийсет години владеят модния подиум, въображението и желанията на жени и мъже по цял свят. Същевременно двамата дизайнери имат активни позиции по ред въпроси и не се боят да ги заявяват, независимо дали това харесва на другите. Миналата година двамата влязоха в оживена словесна престрелка с Елтън Джон, който призова за бойкот на стоките с лого D&G. Съвсем наскоро те се включиха в дебатите около сблъсъка на цивилизации с модна линия луксозни хиджаби и покривала за жени, като по този начин показаха, че модата не може да стои встрани от проблемите. Независимо от обществените им позиции обаче, двамата са изградили собствен почерк с изразен афинитет към пищната, женствена, южняшка красота.
Ето и откровенията на двамата дизайнери, които отдавна са сред носещите стълбове на стила Made in Italy .

 

Първо правило - никакви правила

Винаги избирайте свободата. Всеки трябва да носи онова, което го прави щастлив. Всичко, което ние искаме, е да накараме жената да се чувства красива, да и леко със самата нея.

Личността прави стила. Никой не помни с каква чанта е била София Лорен, затова пък деколтето й не се забравя.

Намерете детайла, който изразява вашата индивидуалност чрез дрехите, може да е нещо съвсем дребно, просто трябва да е такова, което неизменно ще ви отличава.

Дрехата влияе върху всичко: като започнем от чувството за хумор и стигнем до начина, по който се възприемаме.

Жените искат да живеят в приказките, да са принцеси, да носят червени рокли и корони - смята Доменико. - А ние искаме хората винаги да изглеждат съблазнително, защото когато получаваш комплименти за външния си вид, ти се усещаш по-уверен. Нека това усещане никога не ви напуска.

 

Хубавото бельо е залогът на сексуалността, то е проява на уважение към собственото тяло.

Когато обличаме модел, първо обръщаме внимание на сутиена, той е атлазен или дантелен. Никога няма да видите жена от италианския Юг без сутиен. Никога.

Корсетът е символът на женската чувственост

"Сложите ли корсет, веднага слизате с един размер надолу. Корсетът повдига всичко, което се нуждае от повдигане, и прави тялото идеално" - казва Долче.
Неслучайно една от запазените марки на дуета е роклята тип "сицилианска вдовица", която е с впита талия, висока гръд и закръглени бедра.

 

 

Не търсете трендовете, търсете онова, което ви стои

Много по-важно е да открием това, което всъщност ни е нужно, а не това, което е на мода. Когато харесваш онова, в което си облечен, ти му вдъхваш живот. Модата често бива изкуствена, а стилен може да се окаже и някой рибар.

Ако завиждате, никога няма да израснете. Трябва да се научим да се възхищаваме и да отстъпваме.

Всичко е въпрос на разум

Секси може да изглеждате и в проста бяла риза. Всичко е в маниера на поведение, в жестовете и вътрешното усещане, а не в дрехите. Взаимодействието между тялото и ума е основополагащо. Всичко е в разума.

 

 

За да сте красиви, не е унжно да сте идеални

"Всяка една черта от вашия образ може да е сексуална. Аз например харесвам жени, които не са идеални. Обожвама жени с голям нос. Носът - това е характер. Много жени си оперират носа, колкото до мен - аз го харесвам" - откровеничи Стефано.