В днешно време хората не си купуват и кола без да са я пробвали, какво остава за сериозна връзка. Учените казват, че многото възможности, които имаме днес, пречат на сериозните, истински отношения и са прави. 
о и най-дългата връзка е започнала с първа среща. Какво да не правим на нея, ще разкажем сега:

1. Чувство за хумор

Разсмей една жена и си вече на половината път до леглото ѝ. Разсмей един мъж и е почти сигурно, че си взела сърцето му. Все пак обаче е важно да не се прекалява. Започнете леко, с приятни шеги, тематични по разговора. Все пак обаче не прекалявайте, има опасност да ви вземат за клоун.

2. Политическите  теми са табу

Също като при small talk избягвайте темите, по които можете да си спретнете скандал. Политиката и религията са напълно изключени (освен ако не е ясно, че споделяте подобни виждания, или не работите в сферата). Ако случайно работите в сфертата, темата е възможна, само ако разказвате забавни и пикантни (но не цинични) истории, в които самите вие НЕ участвате пряко.

3. Не споменавайте бившите

Темата за бившите като цяло отблъсква, дава спомени за миналото, които много, много рядко могат да доведат до разговори за бъдещето. И най-малкото, дават сигнал, че още не сте преживяли предното гадже.

4. Не се фукайте

Досадно е. Ако искате да се изтъкнете, правете го леко и за кратко. Другото е парадиране, с което най-много да издразните или отегчите другата страна.

5. Малко флирт не вреди, но без да прекаляваме

Можете да си поиграете с няколко правилно подбрани спрямо конкретната личност срещу вас комплименти. Никакви заучени фрази. Това важи и за двата пола, макар че ако сте жена, и заучените фрази може да свършат работа. Просто не прекалявайте. Или ще създадете неправилни очаквания за приятно приключване на вечерта още след първа среща (което не е най-лошият вариант), или ще отегчите другата страна и ще я/го отблъснете. Никой не обича твърде лесното.

6. Слушайте и се интересувайте

В днешно време е страшно трудно да откриеш добър слушател и сред двата пола. Всеки е твърде зает да каже това, което мисли, за да слуша наистина с внимание и разбиране. Това съответно прави лошо впечатление, когато се надяваш на добър разговор.