Понякога е трудно да намерим идеалния нюанс червило, червеното например изисква прецизно поставяне, за да постигне eфекта си, яркорозовото и кораловото също, но най-трудно изглежда да носим червило с така неречения nude ефект, тоест все едно нямаме нищо.
Грешният нюанс може да ни накараме да изглеждаме като извадени от реквизитната на някой хорър, да ни придаде уморен и измит вид. Така че трябва да се постигне баланс между бледото червило и останалия грим по лицето.

 

 

Ето и няколко съвета

Ексфолирайте устните
Светлите тонове червило подчертават сухотата, така че първо минете деликатната кожа със скраб за устни (може да си направите сами от кафява захар и мед).

Използвайте контурен молив

Тук нюансът на молива трябва да съвпада с този на червилото. Като цяло избягвайте червило с кафяв или сивкав подтон - те са много модерни, но с тях лесно стават грешки и има опасност да "изсмучат" цвета от лицето ви.

Предпочитайте червило с гланцов ефект

Матовият може да придаде изсушен вид и да ви състари.

Баланс

Когато слагате бледо червило, подсилете останалия грим - сложете още малко руж и фон дьо тен, защото без контраста на устните, те ще изглеждат много бледи. Никога няма да сбъркате от комбинация устни nude и опушени сенки, даже подсилете още малко очите.

Избягвайте светли дрехи
 

И като цяло помнете, че бледите червила отиват повече на жени с по-тъмен тен.