Случвало ли ви се е да забележите ефектния маникюр на приятелка, но с неохота да установите, че е посещавала салона за красота? В следващите редове ще ви представим бързи и лесни дизайни за вашите нокти, за които няма нужда да сте сертифициран маникюрист. В последното ви уверява Валерия Симеонова.

 

 

1. Ombre дизайн с гъбичка

Гъбичката за грим може да се превърне в най-добрия ви приятел, що се отнася до разкрасяване на ръцете ви. За този преливащ маникюр могат да бъдат комбинирани всякакви цветове, както и да бъде използван като основа за други дизайни.

 

2. Като току що излезли от басейна

Лак с блясък върху матиран в същия цвят – така се създава този ефект. Можете да направите само точки или пък реалистично изглеждащи водни капчици.

 

3. Четири цвята
Въпреки че маникюр с четири цвята изглежда сложен, всъщност не е. Ключът е да оставите всеки цвят да изсъхне напълно преди да нанесете следващия.

 

4. Станете фен на четката вертило
Толкова е лесно, че всеки може да го направи. Заредете се с четка ветрило и цвят по ваш избор. Нанесете основен цвят, прокарайте хоризонтално четката по повърхността на нокътя и voila!

 

5. Цветна градина
Точиците са лесни за правене, не по-трудни са цветята. Направете четири-пет точки, разположени в кръг в любимия ви цвят. Изберете друг за центъра на цветето. По ваш избор, направете и листенца.

 

6. Сърцата са по-лесни с лак за нокти, отколкото с молив
Сърцата може да са трудни за рисуване на хартия, но са много лесни за рисуване върху ноктите. Вземете клечка за зъби и любимия червен лак. Направете две точици, след това една под тях, свържете ги и вече имате сърчице.

 

7. Печати
Предварително подготвените щампи ще ви осигурят маникюр като след посещение в салона.

 

8. С цветовете на дъгата
Всяка цветова комбинация изглежда невъзможна за постигане, ако се подава от солиден цвят като черния. След като изсъхнат основните цветове, залепете тиксо в предпочитаната от вас щампа. Отгоре нанесете черен цвят и отлепете тиксото преди лакът да е изсъхнал. Завършете с бързосъхнещ топ лак и сте готови!

 

9. Фолио или лепенки за нокти
Нищо не е толкова бляскаво, колко фолиото за нокти. Опитайте го, като първо нанесете безцветен слой лак. Лепенките пък осигуряват готови дизайни за маникюра ви.

 

10. Текстовите съобщения не са само за телефоните
Ежедневно изписваме толкова текстови съобщения, а защо да не ги пренесем на ноктите си? За този дизайн ви трябват парченца вестник и алкохол, благодарение на който принтът ще се отпечата върху ноктите ви.