Забавен гид как да не се изложим пред гостите

Когато каним хора у дома, колкото и да са ни близки, не държим те да виждат обичайния безпорядък. Най-добре, разбира се, е преди гостите, хубаво да изчистим, но невинаги се намира време за това. Ето няколко прости съвета как да прикрием факта, че чистенето не ни е голямата стихия, а също така да създадем добро впечатление у околните.

Подредете варивата и пастата в буркани

 

Оризът, брашното и пастата се продават в пакети. Изхвърлете тези пакети, а съдържанието им приберете в красиви стъклени буркани и ги оставете на видно място. Това ще покаже на всички, че сте добър стопанин, който цени простото рустикално очарование на подобни прийоми.

 

Заредете няколко бутилки минерална вода в хладилника

 

Не е нужно гостите ви да разбират, че по принцип си пиете чешмяна вода. Ако искате да ги удивите, дайте им минерална вода и дори не споменавайте, че е такава, когато ви помолят за чаша. Ще решат, че вие все така си правите.

 

Измийте тоалетната и банята

 

 

Това са помещенията, в които нищо не може да прикрие мръсотията, освен елиминирането й. Изчистете хубаво и не забравяйте огледалото над мивката. Признайте, че сега изглежда по-добре.

 

Изхвърлете ужасната си зъбна четка

 

 

Използвате я от толкова дълго, че ви е станала любима? Е, щом сте поканили гости, време е да се разделите и със старата си четка със зъби и с всичко ненужно, което сте струпали в банята, понеже не знаете какво да го правите. Това се отнася и за онези стари шишета зависял шампоан, който от години не използвате.

 

Купете свежи подправки и ги сложете във вода

 

 

Малко босилек, магданоз, копър - подрежете краищата и ги сложете във вода. Така правят професионалистите в кухнята. Направете го и вие и ще приличате на тях.

 

Сложете няколко декоративни възглавници

 

 

Те имат двойна роля - от една страна показват, че разбирате от уют и интериор, от друга - скриват петната от разлята бира или чипс, които оставихте последния път като заспахте на дивана.

 

Оставете на видно място отворена книга

 

 

Никога не ви е хрумвало да прочетете "Одисей" На Джойс, защо приятелите ви да разбират това? В краен случай и Елиф Шафак ще свърши работа, само гледайте гостите ви да не се окажат литературоведи и всичко е наред.

 

Купа с плодове

 

Намерете някоя прилична купа и я напълнете примерно с лимони. Когато сядате на масата, просто я бутнете някъде, където няма да пречи и не казвайте дума. Гостите ви ще си помислят, че живеете здравословно - всяка сутрин пиете топла вода с лимон и печете цитрусов чийз кейк.

 

Демонстрирайте любов към цветята

 

 

Купете поне едно стайно растение, по възможност нека не е в пластмасова саксия. Така ще покажете, че сте грижовни и добри стопани и обичате природата.

 

Купете хубави салфетки

 

 

Не е хубаво чак, когато гостите ви седнат на масата да се сетите, че нямате салфетки и да им предлагате домакинска хартия.

 

Приглушено осветление

 

 

Ако прахта не се вижда - значи я няма. Ако не сте минали с прахосмукачката и кърпата, просто не светвайте големите лампи, а някоя и друга настолна и запалете свещи.

 

Пригответе топло ястие

 

 

Никое блюдо няма да ви представи в по-добра светлина от топлото. Най-добре направете печено месо и гарнитура и ги дръжте на духалката в печката, докато гостите не дойдат.