Всеки интериорен дизанйнер ще ви каже, че цветовете играят важна роля. Можем да създадем неповторима атмосфера като просто използваме различни палитри. Не е трудно да се повярва, че различните оттенъци на бялото с разхвърляни ту-там цветни акценти могат да ни освежат, да ни помогнат да се оптуснем или да ни мотивират.
Ето няколко прости съвета от Bright Side, които ще ви помогнат в избора, когато решите да боядисате.

 

Черно

Черното е доста мощен като въздействие цвят, говори за власт и увереност, същевременно е изчестен и елегантен. Твърде тъмен е за спалня или дневна, но подхожда за кабинет. Не забравяйте, че за да декорирате в черно, в стаята трябва да има много светлина.

 

Бяло

Класическо решение, не много практично, но създва спокойствие и простота. С бялото трябва да се внимава да не изглежда твърде стерилно и лабораторно.

 

Лилаво

Колкото и да е странно, лилавото усилва сексуалното желание. Това го прави идеален цвят за спалня. Лилавото си подхожда много добре със сиво, а също така с модерен интериор.

 

Синьо

Синьото е студен цвят, свързва се с вода и въздух, затова е предпочитан при декорация на бани. Светлосините нюанси и морскосиньото са подходящи и за спалня. Тюркоазеното идеално се подчертава с бяло - просто няма как да сбъркате с тази комбинация.

Вече знаете, че "Нептун" или тюркоаз е цветът на 2016


Зелено

Малко цветове могат да се конкурират със зеленото по яркост и свежест. Зеленото също така носи спокойствие и хармония. Можете да го използвате в спалнята и дневната.

 

Кафяво

С кафяво ще постигнете земна, естествена атмосфера. То е топло, уютно и чудесно върви с рустикален интериор. Мъжете особено харесват кафявото защото създава усещане за комфорт, предвидимост и спокойствие.

 

Червено

Когато става дума за енергия и страст, няма спор - червеното е цветът. Енергизиращо е, затова мястото му е във всекидневната. Трябва да го използвате пестеливо обаче, с червеното лесно може да се прекали.

 

Розово

Повечето хора го отхвърлят като момичешки цвят, макар че има начин различни нюанси на розовото да се използват в интериора. То също се съчетава добре със сиво например. Така или иначе с розовото тредно ще избегнете асоциации с момичешка спалня.

 

Оранжево

Топъл и жизнерадостен цвят, оранжевото създава усещане за благоденствие и подобрява апетита. Изглежда добре във всекидневна и би накарал гостите ви да се чувстват като у дома си. Кухнята и трапезарията също биха спечели от оранжево.

 

Жълто

Също жизнерадостен, вибриращ от енергия цвят, който радва окото и създва усещане за повече светлина.